Använd kommandotolksverktyget kickstart i macOS Mojave 10.14 och senare versioner

Slå på Fjärrhantering på målenheten om du vill styra en Mac med Skärmdelning på distans. Du kan även göra på nedanstående vis för att hantera enheter som är registrerade i Mobile Device Management (MDM).

I macOS 10.14 och senare versioner ger Skärmdelning för ökad säkerhets skull bara visningsåtkomst när du använder kommandotolksverktyget kickstart för att aktivera Fjärrhantering på en Mac. Om du både vill se och styra en Mac med Skärmdelning på distans måste du öppna Systeminställningar på den aktuella Mac-datorn, klicka på Delning och markera kryssrutan Fjärrhantering. Avmarkera Fjärrhantering om alternativet redan är markerat och markera det sedan igen.

Använd Skärmdelning för att styra en Mac som är registrerad i MDM

Om din Mac är registrerad i Mobile Device Management (MDM) via användargodkänd MDM-registrering eller via Enhetsregistrering, kan du tillåta att datorn styrs med Skärmdelning.

1. Aktivera Fjärrhantering med kickstart.
  2. Använd nyttolasten Policykontroll för integritetsinställningar (Privacy Preferences Policy Control). Använd nyckeln PostEvent och ge strängen Identifier värdet com.apple.screensharing.agent. Ge strängen IdentifierType värdet bundleID.

Här är ett exempel på en nyttolast för com.apple.TCC.configuration-profile-policy som du kan använda i en konfigurationsprofil:

<key>Services</key>
<dict>
  <key>PostEvent</key>
  <array>
    <dict>
      <key>Allowed</key>
      <true/>
      <key>CodeRequirement</key>
      <string>identifier "com.apple.screensharing.agent" and anchor apple</string>
      <key>Comment</key>
      <string>Allow Control mode when starting Remote Management via kickstart</string>
      <key>Identifier</key>
      <string>com.apple.screensharing.agent</string>
      <key>IdentifierType</key>
      <string>bundleID</string>
    </dict>
  </array>
</dict>