Om din iOS 12-enhet inte känns igen av iTunes kanske du behöver uppgradera macOS eller iTunes

iTunes kanske inte svarar, kanske inte känner igen din enhet eller så kanske du ser ett meddelande som anger att ”iTunes kunde inte ansluta till denna [enhet]. Du saknar behörighet.” när du försöker ansluta en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 12 installerat.

Uppdatera din Mac till den senaste versionen av macOS för att hämta den senaste versionen av iTunes som stöds av ditt system, eller hämta den senaste versionen av iTunes på din pc. (Med macOS Mojave inkluderas iTunes med macOS.)

Om du inte kan uppdatera till macOS Mojave på din dator kanske du behöver installera om iTunes 12.8 på din Mac.

Installera om iTunes 12.8

iPhone XS och iPhone XS Max kräver en Mac som kör OS X El Capitan 10.11.6 eller senare och iTunes 12.8 eller senare för att synkronisera och säkerhetskopiera med iTunes.

Uppgradera iTunes med dessa steg:

1. Avsluta iTunes om det är öppet.
  2. Om din iOS-enhet är ansluten till Mac-datorn via USB kopplar du från kabeln.
  3. Hämta iTunes 12.8 från Apple och installera det på din Mac.
  4. Lås upp din iOS-enhet och när hemskärmen visas återansluter du den till Mac-datorn igen med en USB-kabel.
  5. Öppna iTunes.
  6. När du ser ett meddelande som anger att ”En mjukvaruuppdatering krävs för att ansluta denna [enhet]” klickar du på Installera. Läs mer om vad du kan göra när du ser det här meddelandet.

Få mer hjälp om iTunes fortfarande inte känner igen din enhet.