iMessage och FaceTime och integritet

iMessage och FaceTime har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

iMessage är en Apple-tjänst som skickar meddelanden via Wi-Fi eller mobilnät till andra iOS-enheter (med iOS 5 eller senare), Mac-datorer (med OS X 10.8 eller senare) och Apple Watch-enheter. De här meddelandena omfattas inte av eventuella abonnemangsbegränsningar eller -kostnader för meddelanden. Meddelanden som skickas via iMessage kan innehålla bilder, video och annan information.

FaceTime är en Apple-tjänst som ringer video- eller ljudsamtal till någon som också använder en iOS-enhet eller Mac, eller ljudsamtal till Apple Watch. De här samtalen omfattas inte av eventuella abonnemangsbegränsningar eller -kostnader.

Vi utformade iMessage och FaceTime så att de använder heltäckande kryptering. Apple kan inte på något sätt avkryptera innehållet i dina konversationer när de överförs mellan enheter. När en lösenkod eller ett lösenord har ställts in på din iOS- eller watchOS-enhet krypteras lagrade meddelanden på enheten så att de bara är tillgängliga när enheten är upplåst.

Du kan välja att automatiskt radera dina iMessage-meddelanden från din enhet efter 30 dagar eller ett år eller behålla dem för evigt. För din bekvämlighet säkerhetskopieras iMessage-meddelanden på iCloud och krypteras om du har aktiverat iCloud-säkerhetskopiering eller Meddelanden på iCloud. Du kan stänga av iCloud-säkerhetskopiering och Meddelanden på iCloud när du vill. I iOS öppnar du Inställningar > [ditt namn] > iCloud. I macOS, öppnar du Meddelanden och väljer Meddelanden > Inställningar, markerar iMessage och stänger av Aktivera Meddelanden på iCloud. Vi lagrar aldrig innehållet i FaceTime-samtal.

Du kan logga in på iMessage och FaceTime med ditt Apple-ID eller bara ditt telefonnummer. Om du loggar in med ditt Apple-ID på enheten loggas du automatiskt in på iMessage och FaceTime. Ditt Apple-ID eller telefonnummer visas för personer som du kontaktar, och andra kan nå dig via ditt Apple-ID och e-postadresser eller telefonnummer i kontot. Du kan välja vilka telefonnummer eller e-postadresser som ska användas när du påbörjar en ny konversation, och vilka telefonnummer eller e-postadresser som du vill använda till att ta emot meddelanden och svara från, i inställningarna för iMessage och FaceTime. Du kan lägga till och verifiera ytterligare adresser eller nummer där du kan nås på din Apple-ID-kontosida.

Apple kan registrera och lagra en del information i samband med din användning av iMessage och FaceTime i syfte att tillhandahålla och förbättra Apples produkter och tjänster:

• När du använder iMessage och FaceTime kan Apple lagra information om din användning av tjänsten på ett sätt som inte identifierar dig.
  • iMessage-meddelanden som inte kan levereras kan sparas av Apple i upp till 30 dagar för senare leveransförsök.
  • Apple kan registrera och lagra information om FaceTime-samtal, såsom vem som blev uppringd och din enhets nätverkskonfigurationer, och lagra den här information i upp till 30 dagar. Apple loggar inte om ditt samtal besvarades och har inte tillgång till innehållet i dina samtal.
  • En del appar på din enhet (inklusive Meddelanden och FaceTime) kan kommunicera med Apples servrar för att avgöra om andra personer kan nås via iMessage or FaceTime. När detta inträffar kan Apple lagra dessa telefonnummer och e-postadresser som är förknippade med ditt konto i upp till 30 dagar.

Genom att använda de här funktionerna samtycker du till att Apple och dess dotterbolag och ombud överför, samlar in, sparar, bearbetar och använder den här information på de sätt som beskrivs ovan.

Information som samlas in av Apple behandlas alltid i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.