Om Boot Camp-assistenten meddelar att disken inte kunde partitioneras

Ibland ger Boot Camp-assistenten meddelandet att ett fel uppstod när disken partitionerades för Windows.

När du försöker skapa en Windows-partitionering kan det hända att Boot Camp-assistenten visar felmeddelandet: ”Din hårddisk kunde inte partitioneras. Ett fel inträffade när skivan partitionerades. Öppna Skivverktyg och kör Skivkontroll för att kontrollera och åtgärda felet.”

Använd Skivverktyg för att söka efter fel

1. Se till att du har de senaste macOS-uppdateringarna installerade
  2. Starta om din Mac och tryck in och håll nere Kommando-R för att starta från Återställning för macOS.
  3. Öppna Skivverktyg från fönstret för macOS-verktyg.
  4. Välj Visa > Visa alla enheter i menyfältet i Skivverktyg. En sidomeny i Skivverktyg visar mer detaljer om din interna skiva:
    • Namnet på skivan, till exempel Apple SSD
    • Namnet på en behållare på skivan, till exempel Behållare disk1 (inte alla skivor har behållare)
    • Namnet på en eller flera volymer i behållaren eller på skivan, till exempel Macintosh HD.
  5. Välj namnet på en volym, till exempel Macintosh HD.
  6. Klicka på Skivkontroll i verktygsfältet. Ange ditt administratörslösenord om du ombes ange ett lösenord för att låsa upp skivan.
  7. Klicka på Kör för att börja genomsöka skivan efter fel. När du är klar kan du göra samma sak med alla andra volymer i behållaren eller på skivan.
    Skivverktygsfönstret när man har klickat på Skivkontroll
  8. Om det visas en behållare, klicka på behållarens namn och använd Skivkontroll för att felsöka den också.
  9. Klicka på namnet på skivan, till exempel Apple SSD, och använd Skivkontroll för att felsöka den också.
  10. Starta om din Mac.

Om Skivverktyg inte hittade några fel eller reparerade alla fel

1. Försök igen med att använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows.
  2. Om Boot Camp-assistenten ger dig samma felmeddelande, fortsätt till stegen nedan.

Kontrollera det oanvända lediga utrymmet

1. Öppna Skivverktyg, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Klicka på namnet på din interna skiva, behållare eller volym, till exempel Macintosh HD.
  3. Klicka på Partitionera i verktygsfältet.
  4. Om du får ett meddelande om utrymmesdelning i Apple File System, klicka på Partitionera för att bekräfta att du vill partitionera och inte lägga till en volym.
  5. Om cirkeldiagrammet har en bit märkt ”Ledigt utrymme”, klicka på den. ”Ledigt utrymme” ska också visas i Partitionsinformation på högersidan.
    Skivverktygsfönstret när man har klickat på Partitionera
  6. När du har markerat ”Ledigt utrymme” i diagrammet klickar du på knappen Radera (–) under diagrammet. När du tar bort det oanvända lediga utrymmet blir det tillgängligt att användas igen. Klicka på Utför och stäng skivverktyget.
  7. Försök igen med att använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows.
  8. Om Boot Camp-assistenten fortfarande ger dig samma felmeddelande, fortsätt till stegen nedan.

Stäng av Time Machine tillfälligt

Om du använder Time Machine med macOS Mojave eller High Sierra måste du antingen uppgradera till macOS Catalina 10.5 eller senare, eller följa dessa steg:

1. Öppna Time Machine-inställningarna från Time Machine-menyn  i menyraden. Som alternativ kan du välja Apple-menyn () > Systeminställningar och sedan klicka på Time Machine.
  2. Avmarkera ”Säkerhetskopiera automatiskt” för att stänga av Time Machine.
  3. Vänta några minuter och försök sedan igen med att använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows.
  4. När installationen har genomförts kan du aktivera Time Machine igen.

Om skivverktyget hittade fel det inte kan reparera