Om du ser varningen ”Installationen kan inte fortsätta om Boot Camp är konfigurerat”

Den här varningen visas när du försöker installera macOS Mojave 10.14 på vissa iMac-modeller som konfigurerats med 3 TB-hårddiskar. Läs om alternativen för att installera macOS Mojave på dessa modeller.

”Inställningen kan inte genomföras med Boot Camp-konfiguration” visas när du försöker installera macOS Mojave på följande datorer som har en befintlig Boot Camp-partition:

• iMac (27 tum, sent 2012) med en hårddisk på 3 TB
  • iMac (27 tum, sent 2013) med en hårddisk på 3 TB
  • iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) med en hårddisk på 3 TB

Varningen visas eftersom den befintliga Boot Camp Windows-partitionen skapar en konflikt på dessa modeller med APFS, det vill säga filsystemet som macOS Mojave använder.

Om du har en iMac (27 tum, sent 2012) kan du installera macOS Mojave med stegen nedan men efter uppdateringen kan du inte använda Boot Camp för att installera Windows.

Om du har en iMac (27 tum, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) följer du stegen nedan för att installera macOS Mojave och sedan installera Windows med Boot Camp.

iMac (27 tum, sent 2012) med en hårddisk på 3 TB

När du har installerat macOS Mojave kan du inte använda Boot Camp för att installera Windows på en iMac (27 tum, sent 2012) med en hårddisk på 3 TB.

Installera macOS Mojave på den här modellen:

1. Säkerhetskopiera dina Windows-data så att du kan återskapa om du installerar Windows på en annan dator.
  2. Använd Boot Camp-assistenten för att ta bort Boot Camp-partitionen.
  3. Installera macOS Mojave.

iMac (27 tum, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) med en hårddisk på 3 TB

Installera macOS Mojave och Windows 10 på dessa två modeller:

1. Säkerhetskopiera dina Windows-data.
  2. Använd Boot Camp-assistenten för att ta bort Boot Camp-partitionen.
  3. Installera macOS Mojave.
  4. Använd Boot Camp-assistenten för att installera Windows 10.*
  5. Återskapa vid behov dina Windows-data från säkerhetskopian.

* Det går att installera nyare installationer av Windows 10 eller senare på macOS Mojave.