Spela musik och poddar i bilen

Lyssna på dina favoritlåtar och poddar medan du kör.

Sätt att lyssna

Här är några olika sätt att lyssna på ljud i bilen:

• Om bilen har Bluetooth kan du parkoppla din iPhone med bilen.
  • Om bilen har en usb-port kan du använda en Lightning-kabel för att ansluta din iPhone till bilen.
  • Om du har en Android-enhet och prenumererar på Apple Music kan du ansluta din Android-enhet till bilen och spela upp ljud med Android Auto.
  • Om Apple Music eller Apple Podcasts är inbyggt i ditt fordon kan du lyssna på musik och poddar utan att parkoppla telefonen. Öppna Apple Music från skärmen på din bil och följ anvisningarna på skärmen för att logga in på ditt Apple-ID som används till Apple Music och Apple Podcasts. För att slutföra installationen anger du verifieringskoden som du får på din telefon.

Läs om vad du ska göra om din iPhone, iPad eller iPod touch inte ansluter till din bil.

Använda CarPlay

Ställa in CarPlay på ett kompatibelt fordon.* När du har ställt in CarPlay kan du spela upp innehåll från apparna Musik och Podcaster när du kör. Vissa tredjepartsappar är också tillgängliga i CarPlay.

Bestäm vad som spelas genom att använda Spelas nu.

*Även om bilen är kompatibel med CarPlay, är CarPlay inte tillgängligt i alla länder eller regioner.

Musik

Spela musik från biblioteket. Om du prenumererar på Apple Music kan du även bläddra bland och strömma musik från Apple Music-katalogen, få musikrekommendationer i För dig med mera.

Läs mer om Apple Music-appen.

Podcaster

Lyssna på de senaste avsnitten av dina podcaster i Lyssna nu eller välj bland avsnitt i biblioteket. Du kan också strömma populära podcastavsnitt från Bläddra.

Läs mer om Apple Podcasts.

Använda Siri

Du kan be Siri stoppa, starta eller ändra ljudet som du lyssnar på medan du kör.

• Om du vill aktivera Siri medan du är uppkopplad på CarPlay eller Siri Eyes Free trycker du ned röststyrningsknappen på ratten tills du hör Siri.
  • Om bilen har en pekskärm kan du peka på och hålla ned hemknappen i CarPlay.
  • Om bilen inte har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Free och din iPhone sitter i ett fodral, säger du bara ”Hej Siri”.

Läs om att använda Siri för att lyssna på musik eller podcaster.

Anpassa inställningarna för bilkörning

Använd din iPhone för att lägga till, ta bort eller ändra ordning på apparna som visas i CarPlay. På din iPhone går du till Inställningar > Allmänt > CarPlay väljer din bil och drar sedan apparna till önskad plats.

Om du inte använder CarPlay kan du aktivera Stör ej när du kör för att filtrera bort de flesta notiser. Du kan fortfarande använda Siri för att styra din musik eller poddar.

Om du inte vill att vissa appar ska använda mobilnätet när du kör, kan du inaktivera apparnas åtkomst till mobilnätet i Inställningar > Mobilnät.

När du hämtar innehåll via wifi används inte mobilnätet när du spelar upp det. Läs om hur du hämtar musik eller hämtar en podd.