Lyssna på musik, podcaster och ljudböcker i bilen med iPhone

Lyssna på låtar, podcaster, ljudböcker och mycket mer när du kör.

Kom igång

Du kan använda din iPhone för att börja spela upp ljud innan du börjar köra, eller också kan du använda Siri för att spela upp ljud. Om bilen har stöd för Apple CarPlay kan du även använda den inbyggda displayen.

Anslut först din iPhone till bilen på något av följande tre sätt:

Läs vad du ska göra om din iPhone, iPad eller iPod inte ansluter till eller fungerar i din bil.

1. Även om bilen är kompatibel med CarPlay, är CarPlay inte tillgängligt i alla länder eller regioner.

Använda CarPlay

När du har ställt in CarPlay första gången har du tillgång till appen Musik, appen Podcaster och appen Ljudböcker medan bilen körs. Vissa tredjepartsappar (som Sirius XM) är också tillgängliga i CarPlay.

Du kan välja vad du vill lyssna på bland apparna Musik, Podcaster och Ljudböcker. Använd appen Spelas nu för att styra vad som spelas just nu.

Appen Musik.

Musik
Spela musik från biblioteket. Om du har en Apple Music prenumeration kan du även strömma musik från För dig, Bläddra och Radio. Om du inte har någon Apple Music-prenumeration kan du ändå lyssna på Beats 1 och några nyhets- och pratkanaler.

Appen Podcaster.

Podcaster
Lyssna på de senaste avsnitten av dina program i Lyssna nu eller välj bland avsnitt i biblioteket. Du kan också strömma populära podcastavsnitt från Bläddra.

Appen Ljudböcker.

Ljudböcker
Lyssna på ljudböcker som du har hämtat till din iPhone.

Du kan använda din iPhone för at lägga till, ta bort eller ändra ordning på apparna som visas i CarPlay. Gå till Inställningar > Allmänt > CarPlay, välj din bil och dra sedan apparna till önskad plats.

Om du har fått en Apple Music-innehållskod

Använda Siri

Du kan be Siri att stoppa, starta eller ändra ljudet som du lyssnar på medan du kör.

Om du vill aktivera Siri medan du är uppkopplad på CarPlay eller Siri Eyes Free trycker du ned röststyrningsknappen på ratten tills du hör Siri. Om bilen har en pekskärm kan du peka på och hålla ned hemknappen i CarPlay. Om bilen inte har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Free och din iPhone sitter i ett fodral, säger du bara ”Hej Siri”. Läs om att använda Siri för att lyssna på musik eller podcaster.

Anpassa inställningarna för bilkörning

Om du inte använder CarPlay kan du aktivera Stör ej när du kör för att filtrera bort många notiser, men du kan fortfarande använda Siri för att styra musik, podcaster och ljudböcker.

Om du inte vill att vissa appar ska använda mobilnätet när du kör, kan du inaktivera apparnas åtkomst till mobilnätet i Inställningar > Mobilnät.

När du hämtar innehåll via wifi används inte mobilnätet när du spelar upp det. Om du vill hämta trycker du på nedladdningssymbolen bredvid en låt, ett album, podcastavsnitt eller ljudbok. Läs om hur duhämtar om tidigare köp

Läs mer om att lyssna på ljud med appar

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.