Om äldre mediefiler i iMovie för macOS

Färdigställ iMovie-projekt som innehåller äldre mediefiler för att förbereda dig för framtida versioner av macOS.

Äldre mediefiler är kompatibla med macOS Mojave men kommer inte att vara det med framtida versioner av macOS. Äldre mediefiler kan vara videor som spelats in med kameror som Flip Video, videor från GoPro-kameror som spelats in i CineForm-formatet, videor i DivX-formatet som skapats med mjukvara, videor som spelats in med äldre kameror eller filer som har ändrats med äldre mjukvara.

Följ stegen i den här artikeln när din Mac fortfarande kör macOS Mojave för att säkerhetskopiera ditt iMovie-bibliotek och därefter slutföra och uppdatera projekt som innehåller äldre mediefiler.

Använd kameror som stöds av iMovie för att vara säker på att de mediefiler du skapar är kompatibla med framtida versioner av macOS.

Säkerhetskopiera ditt iMovie-bibliotek

Säkerhetskopiera ditt iMovie-bibliotek innan du slutför projekt. Du kan spara iMovie-biblioteket på en extern lagringsenhet som en USB-enhet, FireWire-enhet eller Thunderbolt-enhet formaterad som APFS eller Mac OS Extended (journalförd).1 Lagra inte iMovie-bibliotek på externa lagringsenheter som SD-kort, flashbaserade USB-enheter, enheter som delas över nätverk eller externa enheter eller andra enheter som används för säkerhetskopior med Time Machine.

1. Se till att alla externa mediefiler samlas inuti ett bibliotek genom att samla ihop mediefiler till biblioteket.
  2. Klicka på Finder-symbolen i Dock och välj Gå > Hem från menyfältet på datorskärmen.
  3. Öppna mappen Filmer och dra sedan filen iMovie-bibliotek och iMovie Theater till din externa hårddisk.2

1 För volymer som används med macOS 10.13 senare rekommenderas formatet APFS.

2 I de flesta fall har du endast ett bibliotek och det finns i mappen Filmer. Observera att du kan ha fler än ett bibliotek och du kan ha flyttat dem till en annan plats på din Mac. Se till att du hittar och säkerhetskopierar alla iMovie-bibliotek.

Slutför iMovie-projekt med äldre mediefiler

När du har säkerhetskopierat ditt bibliotek, slutför redigeringen av alla iMovie-projekt som har äldre mediefiler och exportera dem som QuickTime-filmer.

1. Öppna vyn Projekt genom att gå till Fönster > Gå till projekt eller genom att trycka 2.
  2. Välj projektet som du vill exportera, klicka på knappen Dela och välj sedan fil.
  3. Klicka på popupmenyn Upplösning och välj den högsta upplösningen.
  4. Klicka på popupmenyn Kvalitet och välj Hög.
  5. Klicka på popupmenyn Komprimera och välj Bättre kvalitet.
  6. Lägg märke till den uppskattade storleken under miniatyrbilden. Du kommer behöva minst det utrymmet på den externa enheten som du säkerhetskopierar din QuickTime-film till.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Ange ett namn för projektet i fältet Spara som, gå till platsen där filen ska sparas och klicka på Spara.
  9. Säkerhetskopiera din QuickTime-film genom att kopiera den till din externa enhet.

Uppdatera ett exporterat projekt

Om du vill uppdatera ett projekt som du redan har exporterat till en QuickTime-film behöver du skapa ett nytt projekt, importera QuickTime-filmen och sedan lägga till klipp i början eller slutet av originalklippet. Du kan även lägga till cutaway-klipp ovanpå den importerade QuickTime-filmen i tidslinjen för att byta ut eller uppdatera sektioner med nya klipp. Lägg till helt nya sektioner till den exporterade QuickTime-filmen genom att dela klippet och lägga till nya klipp där emellan.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.