Om Apple Pay är inaktiverat på grund av att säkerhetsinställningarna på din Mac har ändrats

Följ de här stegen om du får ett meddelande om att ditt kort inte kan användas med Apple Pay på din Mac eller om du inte kan lägga till kort i Wallet.

Din Mac inaktiverar Apple Pay när vissa säkerhetsinställningar ändras eller när den upptäcker mjukvara från andra leverantörer eller skadlig mjukvara som påverkar förmågan att skydda dina betalningsuppgifter.

Se till att locket på din bärbara dator är öppet

För att använda Apple Pay och Wallet på bärbara Mac-datorer som stöds måste datorns lock vara öppet, inte i hopfällt läge.

Kontrollera inställningen för Säker start

Apple Pay på din Mac kräver den högsta nivån av startsäkerhet. Använd Startsäkerhetsverktyget för att höja inställningen för Säker start om du har sänkt den. Starta sedan om din Mac.

Sök efter de senaste mjukvaruuppdateringarna

För att få den bästa säkerheten ska du alltid installera senaste versionen av macOS på din Mac och använda Programuppdatering för att hålla datorn uppdaterad.

Se till att Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar är markerat i inställningarna för Programuppdatering så att du alltid får dessa bakgrundsuppdateringar direkt:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Programuppdatering.
  2. Klicka på knappen Avancerat.
  3. Välj Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar.
    Sök efter de senaste mjukvaruuppdateringarna

Säkerhetsuppdateringar gör din Mac säkrare genom att identifiera skadlig mjukvara och förhindra att de installeras. När du startar om din Mac tar dessa uppdateringar även bort skadlig mjukvara som har identifierats men redan installerats.

Om du får samma Apple Pay-varning efter att du har installerat alla tillgängliga mjukvaruuppdateringar och har startat om din Mac kontaktar du Apple-support för att få hjälp.