Om Apple Pay är inaktiverat på grund av att säkerhetsinställningarna på din Mac har ändrats

Följ de här stegen om du får ett meddelande om att ditt kort inte kan användas med Apple Pay på din Mac eller om du inte kan lägga till kort i Plånbok.

Apple Pay inaktiveras på din Mac när vissa säkerhetsinställningar ändras eller om din Mac upptäcker mjukvara från tredje part eller skadliga program som påverkar datorns förmåga att skydda din betalningsinformation.

Se till att locket på din bärbara dator är öppet

Du kan använda Apple Pay på en bärbar dator när locket är öppet.

Om du använder en bärbar Mac-dator med Apple-chip och ett Magic Keyboard med Touch ID kan du använda Apple Pay även när locket är stängt.

Kontrollera säkerhetsinställningarna

Om du använder en Mac med Apple T2-säkerhetschippet kräver Apple Pay den högsta startsäkerhetsnivån. Använd Startsäkerhetsverktyg

Detta gäller inte för Mac-datorer med Apple-chip.

Sök efter de senaste programuppdateringarna

För att få bästa möjliga säkerhet bör du installera de senaste Apple-programuppdateringarna och starta om din Mac.

För att se till att du alltid får viktiga säkerhetsuppdateringar omedelbart behåller du inställningen Installera säkerhetssvar och systemfiler (eller Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar) aktiverad i inställningarna för Programuppdatering. Se hur du ändrar inställningarna för Programuppdatering.

Om du behöver hjälp

Om du får samma Apple Pay-varning efter att du har installerat alla tillgängliga programuppdateringar och startat om din Mac kontaktar du Apple-supporten för att få hjälp.

I Kina, fastlandet, kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på kompatibla iPhone- och iPad-enheter.