Använda Memoji på en iPhone X eller iPad Pro

Med en iPhone X eller senare eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum, kan du skapa en Memoji som matchar din personlighet och dina känslor. Skapa sedan så många alter egon du vill i Meddelanden och FaceTime.

Memoji

skapa en Memoji

Skapa din Memoji

På iPhone X eller senare eller iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på Animoji-symbol och svep sedan åt höger och tryck på Ny Memoji lägg till ny Memoji.
  3. Sedan kan du anpassa egenskaperna i dina Memoji, som hudfärg, frisyr, ögon med mera.
  4. Tryck på Klar.

Om du vill använda Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

Använda dina Memoji

Nu är det dags att börja använda dina Memoji i Meddelanden eller FaceTime.

Memoji med meddelanden

Meddelanden

Så här skickar du en animerad Memoji eller Memoji-dekal:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på Animoji-symbol
  3. Svep åt vänster och välj Memoji. Titta sedan rakt på din iPhone eller iPad.
  4. Tryck på inspelningssymbol för att spela in och stoppa inspelning för att stoppa. Du kan spela in i 30 sekunder. Om du vill välja en annan Memoji med samma inspelning trycker du på en annan Memoji som du skapat. Om du vill skapa en Memoji-dekal håller du in din Memoji och drar den till meddelandetråden. Om du vill ta bort en Memoji trycker du på raderingssymbol.
  5. Tryck på skicka-symbol för att skicka.

Om du vill använda Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

FaceTime

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbol.
  3. Tryck på den Memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din anpassade Memoji eller tryck på kryss för att fortsätta utan Memoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din Animoji eller Memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

Om du vill använda Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

Använda Memoji med kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 kan du liva upp konversationer ännu mer. Skapa snabbt och dela en bild eller video med Memoji:

1. Öppna Meddelanden och tryck på skriv meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol och ta en bild eller spela in en video.
  3. Tryck på effektsymbol, tryck på Animoji-symbol och välj sedan den Memoji som du vill använda. Du kan lägga till fler effekter i din bild eller video.
  4. När du har valt Memoji trycker du på kryss längst ned till höger och trycker sedan på grå cirkel.
  5. Tryck på blå skicka-symbol för att skicka eller tryck på Klar för att lägga till ett personligt meddelande innan du skickar bilden. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss längst upp till höger i bilden.

Om du vill använda Animoji och Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

Hantera dina Memoji

Vill du ändra en Memoji som du redan har skapat? Du kan redigera funktioner eller duplicera en befintlig Memoji med nya funktioner eller radera en Memoji.

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på Animoji-symbol och svep sedan till höger tills du hittar den Memoji som du vill ha och tryck sedan på mer-symbol.
  3. Välj Redigera, Duplicera eller Radera.

Om du vill synkronisera dina Memoji i iPhone X eller senare, eller iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum, måste du ha aktiverat iCloud Drive. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud Drive.

Få mer gjort med Meddelanden

Om du vill använda Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.