Så här använder du memoji på en iPhone eller iPad Pro

Skapa en memoji som matchar din personlighet och ditt humör och gör sedan så många alter egon som du vill i Meddelanden och FaceTime.

Memoji

Skapa en memoji

1. Öppna Meddelanden och skapa ett nytt meddelande genom att trycka på nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animojisymbol och svep sedan åt höger och tryck på Ny memoji lägg till ny memoji.
  3. Anpassa egenskaperna på din memoji, såsom hudfärg, frisyr, ögon med mera.
  4. Tryck på Klar.

Med iOS 13 och iPadOS blir din memoji dekaler på ditt tangentbord. Därifrån kan du använda dem för att göra Meddelanden, Mail och andra appar mer personliga. Läs mer om hur du använder dekaler.

Du kan skapa en memoji-dekal på valfri enhet med iOS 13 eller iPadOS, men du behöver en iPhone X eller senare eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) för att skapa och använda en animerad memoji.

Använda dina memoji

Nu är det dags att börja använda dina animerade memoji i Meddelanden eller FaceTime.

Meddelanden

Så här skickar du en animerad memoji eller memoji-dekal:

1. Öppna Meddelanden och skapa ett nytt meddelande genom att trycka på nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animoji-symbolen och svep sedan åt vänster för att välja din memoji.
  3. Tryck på inspelningssymbol när du vill spela in och stoppa inspelning när du vill stoppa. Du kan spela in i 30 sekunder. Om du vill välja en annan memoji med samma inspelning trycker du på en annan memoji som du skapat. Om du vill skapa en memoji-dekal håller du in din memoji och drar den till meddelandetråden. Om du vill ta bort en memoji trycker du på raderingssymbol.
  4. Skicka genom att trycka på skicka-symbol.

För att använda en animerad Animoji eller Memoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

FaceTime

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbol.
  3. Tryck på den memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din anpassade memoji eller tryck på krysset för att fortsätta utan memoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din animoji eller memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

För att använda en animerad Animoji eller Memoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Använda Kameraeffekter med din memoji

Med iOS 12 eller senare och iPadOS kan du använda Kameraeffekter för att muntra upp dina konversationer ännu mer. Skapa snabbt och dela en bild eller video med memoji:

1. Öppna Meddelanden och skapa ett nytt meddelande genom att trycka på skriv meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol och ta en bild eller spela in en video.
  3. Tryck på effektsymbol, tryck på animojisymbol och välj sedan den memoji som du vill använda. Du kan lägga till fler effekter i din bild eller video.
  4. När du har valt memoji trycker du på kryss längst ned till höger och trycker sedan på grå cirkel.
  5. Tryck på blå skicka-symbol när du vill skicka eller tryck på Klar om du vill lägga till ett personligt meddelande innan du skickar bilden. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss längst upp till höger i bilden.

För att använda en animerad Animoji eller Memoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Hantera dina memoji

Vill du ändra en memoji som du redan har skapat? Du kan redigera funktioner eller duplicera en befintlig memoji med nya funktioner eller radera en memoji.

1. Öppna Meddelanden och skapa ett nytt meddelande genom att trycka på nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animojisymbol och svep sedan till höger tills du hittar den memoji som du vill ha. Tryck sedan på mer-symbol.
  3. Välj Ändra, Duplicera eller Radera.

Om du vill ha din memoji på alla dina kompatibla enheter behöver du ha tvåfaktorsautentisering aktiverat för ditt Apple-ID och du måste vara inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter. Du behöver även ha iCloud Drive aktiverat. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud Drive.

För att använda en animerad Animoji eller Memoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Få mer gjort med Meddelanden

För att använda en animerad Animoji eller Memoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.