Använda student-ID-kort i Wallet på din iPhone eller Apple Watch

Lägg till ditt student-ID-kort i Wallet och använd din iPhone eller Apple Watch för att få tillträde till exempelvis ditt studenthem, biblioteket eller aktiviteter på universitetet. Eller betala för tvätt, snacks och middag på universitetsområdet.

Vad du behöver för att använda ditt student-ID-kort i Wallet

Det här behöver du för att använda ditt student-ID-kort i Wallet:

• iPhone 6 eller iPhone 6 Plus och senare
  • Apple Watch Series 1 och senare
  • Ett Apple-ID som är inloggat i iCloud
  • Den senaste versionen av appen eAccounts som finns på App Store
  • Appen Duo Mobile som finns på App Store
  • Den senaste versionen av iOS och watchOS

Du kan använda ditt student-ID-kort på upp till två enheter som är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.

Lägga till ett student-ID-kort i Wallet

Om du har hämtat appen eAccounts och appen Duo Mobile från App Store till din iPhone:

1. Logga in på appen eAccounts med ditt skol-ID och lösenord.
  2. Tryck på användarprofilsymbolen längst upp till vänster i appen eAccounts.
  3. Tryck på Lägg till i Apple Wallet och välj din enhet.

Tryck på informationssymbol om du lägger till ditt ID-kort till en andra enhet och knappen Lägg till i Apple Wallet inte visas. Tryck sedan på Add or Remove Campus ID from Wallet (Lägg till eller ta bort universitets-ID i Wallet).

Använd din iPhone eller Apple Watch där du använder ditt student-ID-kort

Du kan använda ditt student-ID-kort på din iPhone eller Apple Watch där du använder ditt fysiska student-ID-kort. Få tillträde till ditt studenthem eller biblioteket, åk med universitetsbussen, köp mat i kafeterian och betala för böcker och skolmaterial i universitetets butiker.

Kassapersonalen kanske måste välja betalningsmetod innan du kan betala med ditt ID-kort i Wallet.

student-ID-kort i Wallet

Med Expressläge aktiverat

Expressläge är aktiverat som standard när du lägger till ditt ID-kort.

Håll toppen av din iPhone eller urtavlan på din Apple Watch inom några centimeter från mitten av kortläsaren tills du känner en vibration. Du kommer se Klar och en bock på bildskärmen.

iPhone eller Apple Watch måste vara påslagna men de behöver inte vara anslutna till ett nätverk. Du behöver inte validera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod, och du behöver inte aktivera eller låsa upp enheten eller öppna någon app.

På iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR är expresskort med strömsparläge tillgängligt i upp till fem timmar när din iPhone behöver laddas. Du kan trycka på sidoknappen för att kontrollera om expresskort är tillgängligt när din iPhone behöver laddas. Om du gör detta ofta kan det avsevärt minska batteriet för expresskort. Om du väljer att stänga av din iPhone är inte funktionen tillgänglig.

Expressläge är inte tillgängligt på iPhone 6 eller iPhone 6 Plus.

Expressläge inaktiverat i Wallet

Med Expressläge inaktiverat

Använd Face ID, Touch ID eller din lösenkod för att autentisera på iPhone. Håll sedan den övre delen av din iPhone inom ett par centimeter från den kontaktfria läsaren. Vänta sedan tills Klart och en bock visas på skärmen.

På Apple Watch dubbelklickar du på sidoknappen för att se dina kort. Sedan sveper du för att välja ID-kortet. Visa sedan upp skärmen framför kortläsaren.

När du lägger till ditt ID-kort i Wallet är Expressläge aktiverat som standard. Du kan inaktivera Expressläge om du inte vill använda det. Öppna Wallet, tryck på ditt ID-kort, tryck på symbolen Mer och tryck på av/på-knappen för Expressläge.

Lägga till pengar

Du kan lägga till pengar på ditt student-ID-kort med Apple Pay eller ett kredit- eller betalkort som du ställt in i appen eAccounts. Eller så kan du lägga till pengar via skolans självbetjäningsmaskiner.

student-ID-kort i Wallet

Visa ditt saldo

Så här gör du om du vill visa saldot på ditt student-ID-kort på din iPhone:

• Öppna appen Wallet.
  • Välj ditt kort. Upp till tre saldon visas för ditt ID-kort.
  • Tryck på symbolen Mer om du vill visa fler saldon.

Om du har lagt till ditt kort i din Apple Watch kan du visa saldon i appen Apple Watch på din iPhone eller i Wallet och Apple Pay på din Apple Watch.

ta bort student-ID-kort från Wallet

Ta bort dina ID-kort från din enhet

Du kan ta bort ditt student-ID-kort från Wallet på din iPhone eller Apple Watch på flera olika sätt.

På din iPhone öppnar du Wallet, trycker på ditt student-ID-kort, trycker på symbolen Mer och trycker på Ta bort kort. Eller öppna Inställningar, tryck på Wallet och Apple Pay, tryck på ditt student-ID-kort och tryck på Ta bort kort.

På din Apple Watch öppnar du Wallet och trycker och håller ned på ditt student-ID-kort. Tryck på Ta bort kort när borttagningssymbolen visas.

I appen Apple Watch på din iPhone trycker du på Wallet och Apple Pay. Tryck sedan på ditt student-ID-kort och tryck på Ta bort kort.

Om din enhet försvinner eller blir stulen

Gå till din Apple-ID-kontosida eller använd Hitta min iPhone för att spärra eller permanent ta bort möjligheten att betala från din enhet med ditt student-ID-kort. Du kan också kontakta de på skolan som hanterar student-ID-kort. Tryck på symbolen Mer på ditt ID-kort i Wallet och tryck på kontaktknappen. Eller ta bort ditt ID-kort från appen eAccounts.

information om att kontakta ditt universitet i Wallet

Kontaktalternativen för din skola kan variera från det som visas här.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.