Lägga till ditt student-ID-kort i Apple Plånbok på din iPhone eller Apple Watch

Använd din iPhone eller Apple Watch för att komma in på platser som studenthem, bibliotek och evenemang på campus. Du kan också betala för tvätt, snacks och middagar på campus.

För att lägga till ett student-ID på din iPhone eller Apple Watch krävs följande:

*Kontakta kortansvarig på din skola för mer information.

Så här lägger du till ditt student-ID i Apple Wallet

1. Logga in på din skolapp med ditt skolanvändarnamn och -lösenord.

2. Tryck på Lägg till i Apple Plånbok

Knappen Lägg till i Apple Plånbok
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Läs om hur du tar bort ditt student-ID från Apple Wallet.

Använda ditt student-ID på din iPhone eller Apple Watch

Du kan använda ditt student-ID på din iPhone eller Apple Watch för att komma in på studenthem eller bibliotek, köpa mat på kaféer på campus, betala för böcker och tillbehör i butiker på campus och var du än använder ditt fysiska student-ID-kort.

Expressläget aktiveras automatiskt när du lägger till ditt student-ID i Apple Plånbok, så att du kan använda ditt student-ID med bara ett tryck. Du behöver inte väcka eller låsa upp din enhet, och du behöver inte autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod. Håll bara enheten nära den kontaktfria läsaren.

Läs mer om Expressläge.

Så använder du ditt student-ID på din iPhone eller Apple Watch

1. Håll den övre delen av din iPhone med skärmen vänd mot dig eller skärmen på din Apple Watch nära den kontaktfria läsaren.

2. Om du gör ett köp kan handlaren behöva välja betalningsmetod.

3. När det är klart visas ett bockmärke på din enhet.

Beroende på modell av din iPhone kan du kanske använda ditt student-ID även efter att ditt iPhone-batteri är urladdat.

Om du vill använda ditt student-ID när du har inaktiverat Expressläge öppnar du appen Plånbok på din enhet. Tryck sedan på ditt student-ID, autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod och håll enheten nära den kontaktfria läsaren.

Så här hittar du ditt student-ID-saldo på din iPhone

1. Öppna appen Plånbok.

2. Tryck på ditt student-ID för att se det och hitta upp till tre kontosaldon.

3. Om du vill hitta fler saldon trycker du på knappen MerIngen bildtext för denna bild.

För att fylla på ditt student-ID använder du din skolapp eller webbplats, eller en självbetjäningsautomat på campus.

Om din enhet försvinner eller blir stulen

• Markera din enhet som borttappad. Den här åtgärden inaktiverar automatiskt åtkomsten till alla kort och kuponger i Apple Plånbok, bland annat ditt student-ID.

• Ta bort ditt student-ID från din skolapp.

• Kontakta skolans kortansvariga. Du hittar kontaktuppgifterna när du öppnar ditt student-ID i Apple Plånbok. Tryck sedan på knappen MerIngen bildtext för denna bild och därefter på Ring.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.