Få hjälp med Meddelanden i iCloud

Hela din meddelandehistorik hålls uppdaterad på alla enheter med Meddelanden i iCloud. Här är några snabblösningar som kan vara till hjälp om det är något som inte fungerar.

Om dina meddelanden inte uppdateras över dina enheter

När du första gången aktiverar Meddelanden i iCloud synkroniseras dina meddelanden i kronologisk ordning men början med det senaste. Det innebär att det kan ta längre tid innan du ser äldre meddelanden.

Kontrollera att du har aktiverat Meddelanden på alla dina enheter, och att din enhet är ansluten till ett eluttag och ansluten till ett pålitligt nätverk. Nya meddelanden kräver inte en uppkoppling eller trådlös anslutning för att fortsätta att vara uppdaterade när meddelandena har synkroniserats.

Om du saknar en bild eller bilaga

1. I Meddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du meddelandet där bilden eller bilagan delades.
  2. Tryck på kontaktens namn och tryck sedan på .
  3. Leta efter bilden eller bilagan som kanske lagras i iCloud.

Om du vill avaktivera och ta bort Meddelanden i iCloud

• På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hantera lagring > Meddelanden. Tryck sedan på Avaktivera och radera.
  • På Mac öppnar du Meddelanden > Inställningar > iMessage. Avmarkera Aktivera meddelanden i iCloud och markera sedan Avaktivera alla.

Om det inte går att radera meddelanden på din Mac

I Meddelanden går du till Inställningar > Allmänt. Kontrollera att rutan bredvid Spara historik när konversationer stängs är avmarkerad.

Om du överskrider ditt lagringsutrymme i iCloud

När du överskrider ditt lagringsutrymme i iCloud överförs inte dina meddelanden och bilagor till iCloud, och dina enheter säkerhetskopieras eller hämtas inte till iCloud. Du kommer fortfarande åt dina senaste meddelanden, men de sparas inte i iCloud och raderade meddelanden uppdateras inte på alla dina enheter. Om du vill fortsätta att använda Meddelanden iCloud, uppgraderar du lagringsutrymmet eller frigör utrymme genom attta bort filer som du inte längre behöver.