Få notiser för dina smarta hemtillbehör

Med appen Hem kan du kontrollera statusen för dina HomeKit- och Matter-tillbehör och få varningar när de upptäcker något, även när du är borta.

Kontrollera statusen för ditt hem

Aktivera notiser för tillbehör

Anpassa notiser för tillbehör

Kom igång

Kontrollera statusen för ditt hem

Du kan kontrollera statusen för dina HomeKit- och Matter-tillbehör på fliken Hem i appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

Du kan också styra vilka tillbehör som ingår i hemflikens status.

1. Öppna appen Hem.

2. Tryck eller klicka på ett tillbehör och tryck eller klicka sedan på knappen InställningarNo alt supplied for Image.

3. Välj Status och notiser.

Status och notiser visas under Scenarier på skärmen för tillbehörsinställningar för en dörrsensor i ett smart hem
  4. Aktivera eller inaktivera Inkludera i hemstatus.

Inkludera i hemsammanfattningar är aktiverat högst upp på skärmen Status och notiser

Aktivera notiser för tillbehör

Du kan ställa in notiser för vissa HomeKit- och Matter-tillbehör,

Om du vill se notiser för dina HomeKit- och Matter-tillbehör på mer än en enhet aktiverar du notiser på varje enhet.

1. Öppna appen Hem.

2. Tryck eller klicka på Mer-knappenNo alt supplied for Image och välj sedan Hem-inställningar. Om du har flera hem väljer du ett hem och väljer sedan Heminställningar.

3. Välj en typ av tillbehör, som Dörrar.

Notiser för tillbehör är aktiverat för alla dörrsensorer
  4. Välj ett tillbehör och aktivera Tillåt notiser.

Läs mer om notiser på din iPhone eller iPad.

Anpassa notiser för tillbehör

Du kan anpassa notiser för HomeKit- eller Matter-tillbehör så att du får notiser vid specifika tidpunkter och baserat på vem som befinner sig i hemmet.

1. Öppna appen Hem.

2. Tryck eller klicka på ett tillbehör och tryck eller klicka sedan på knappen InställningarNo alt supplied for Image.

3. Välj Status och notiser.

Status och notiser visas under Scenarier på skärmen för tillbehörsinställningar för en dörrsensor i ett smart hem
  4. Aktivera Aktivitetsnotiser och välj sedan från följande alternativ.

Tid är inställt på När som helst och Personer är inställt på Av under Få aktivitetsnotiser när på skärmen Status och notiser
    • Tid: Ställ in en tid när du vill få meddelande för ditt tillbehör.

• Personer: Få meddelande för tillbehöret när du eller någon annan kommer till eller lämnar huset. Om du väljer det här alternativet måste du ställ in en hemhubb och se till att alla som kan styra ditt hem har Min plats inställd på sin primära iPhone eller iPad och att Dela min platsinfo är aktiverat i Inställningar > [ditt namn] > Hitta.

Du behöver ställa in notiser på varje enhet om du vill se notiser som du har ställt in i appen Hem på flera enheter.

Alla smarta hemtillbehör stöder inte notiser.