Få notiser för dina smarta hemtillbehör

Med appen Hem kan du kontrollera statusen för dina HomeKit- och Matter-tillbehör och få varningar när de upptäcker något, även när du är borta.

Kom igång

Kontrollera statusen för ditt hem

Du kan kontrollera statusen för dina HomeKit- och Matter-tillbehör på fliken Hem i appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

Skärmen Status och notiser på en iPhone

Du kan också styra vilka tillbehör som ingår i hemflikens status.

1. Öppna appen Hem.
  2. På en iPhone eller iPad trycker du på ett tillbehör. På en Mac klickar du på ett tillbehör.
  3. Rulla nedåt och markera Status och notiser.
  4. Aktivera eller inaktivera Inkludera i hemstatus.

Aktivera notiser för dina tillbehör

Du kan ställa in notiser för vissa HomeKit- och Matter-tillbehör, till exempel lås och sensorer, för att varna dig när ett tillbehör upptäcker något. Om du till exempel har en sensor på en dörr kan du få en notis när den öppnas.

En notis för Garagedörr hemma visas på en iPhone-enhets låsskärm

Om du vill se notiser för dina HomeKit- och Matter-tillbehör på mer än en enhet aktiverar du notiser på varje enhet.

1. Öppna appen Hem och tryck eller klicka på knappen Mer och välj sedan Heminställningar. Om du har flera hem väljer du ett hem och väljer sedan Heminställningar.
  2. Välj ett tillbehör, som sensorer.
  3. Välj ett tillbehör och aktivera Tillåt notiser.

Läs mer om notiser på din iPhone eller iPad.

En ny, mer pålitlig och effektivare Hem-arkitektur blir tillgänglig senare i år som en separat uppgradering i appen Hem. En hemhubb kommer att krävas för Hem-notiser på den nya hemarkitekturen.

Få notiser vid en viss tid eller när någon anländer eller åker därifrån

Du kan anpassa notiser för HomeKit- eller Matter-tillbehör så att du får notiser vid specifika tidpunkter och baserat på vem som befinner sig i hemmet.

1. Öppna appen Hem.
  2. På en iPhone eller iPad trycker du på ett tillbehör. På en Mac klickar du på ett tillbehör.
  3. Rulla nedåt och markera Status och notiser. Aktivera Aktivitetsnotiser och välj sedan från följande alternativ.
    • Tid: Ställ in en tid när du vill få meddelande för ditt tillbehör.
    • Personer: Få meddelande för tillbehöret när du eller någon annan kommer till eller lämnar huset. Om du väljer det här alternativet måste du ställa in en hemhubb och se till att alla som kan styra ditt hem har Min plats inställd på sin primära iPhone eller iPad och att Dela min platsinfo är aktiverat i Inställningar > [ditt namn] > Hitta.
  4. Tryck eller klicka påTillbakaTillbaka högst upp till vänster och sedan på Klar.

Du behöver ställa in notiser på varje enhet om du vill se notiser som du har ställt in i appen Hem på flera enheter.

Alla smarta hemtillbehör stöder inte notiser.