Få notiser för dina HomeKit-tillbehör

Kontrollera status för dina HomeKit-tillbehör och få notiser när de upptäcker något – även när du är borta. Med appen Hem kan du hålla koll på allt som händer i hemmet.

Kom igång

Kontrollera statusen för ditt hem

Du kan kontrollera statusen för dina HomeKit-tillbehör högst upp på fliken Hem i appen Hem på en iOS-enhet eller Mac.

Du kan också styra vilka tillbehör som ingår i hemflikens status. Gör så här:

1. Öppna appen Hem på en iOS-enhet eller Mac.
  2. Tryck och håll ned på ett tillbehör på din iOS-enhet. Dubbelklicka på ett tillbehör på din Mac.
  3. Tryck eller klicka på Inställningar.
  4. Tryck eller klicka på Status och notiser.
  5. Aktivera eller avaktivera Inkludera i status.

Aktivera notiser för dina tillbehör

Du kan ställa in notiser för vissa HomeKit-tillbehör,* till exempel lås och sensorer, som meddelar dig när ett tillbehör upptäcker något. Om du till exempel har en sensor på en dörr kan du få en notis när den öppnas.

Aktivera notiser för alla enheter där du vill se notiser för HomeKit-tillbehör. Gör så här:

• På iPhone, iPad och iPod touch: Öppna appen Hem och tryck påHeminställningar längst upp till vänster. Tryck på Heminställningar och sedan på ett hem om du har flera hem. Välj en typ av tillbehör, t.ex. sensorer, under Notiser och tryck sedan på ett tillbehör och aktivera Tillåt notiser.
  • På Mac: Öppna appen Hem. Gå till Redigera > Ändra hem i menyfältet. Välj en typ av tillbehör, t.ex. sensorer, under Notiser och klicka sedan på ett tillbehör och aktivera Tillåt notiser.

Läs mer om notiser på din iOS-enhet.

*Alla HomeKit-tillbehör har inte stöd för notiser.

Få notiser vid en viss tid eller när någon anländer eller åker därifrån

Du kan anpassa notiser för HomeKit-tillbehör så att du får notiser vid specifika tidpunkter och baserat på vem som befinner sig i hemmet.

1. Öppna appen Hem på en iOS-enhet eller Mac.
  2. Tryck och håll ned på ett tillbehör på din iOS-enhet. Dubbelklicka på ett tillbehör på din Mac.
  3. Tryck eller klicka på Inställningar.
  4. Tryck eller klicka på Status och notiser, aktivera Tillåt notiser och välj sedan bland dessa alternativ:
    • Tid: Ställ in en tid när du vill få meddelande för ditt tillbehör.
    • Personer: Få meddelande för tillbehöret när du eller någon annan kommer till eller lämnar huset. Om du väljer det här alternativet måste du konfigurera en hemhubb och se till att alla som kan styra ditt hem har aktiverat Dela min platsinfo och har valt en primär iOS-enhet i Inställningar > [ditt namn] > Dela min platsinfo.
  5. Tryck eller klicka påTillbakaTillbaka högst upp till vänster. Tryck sedan på Klar.

Konfigurera en hemhubb om du vill ha notiser från HomeKit-tillbehör när du inte är hemma.

Du behöver ställa in notiser på varje enhet om du vill se notiser som du har ställt in i appen Hem på flera enheter.