Lyssna på ljudböcker i Apple Books

Du kan använda Apple Books för att köpa och lyssna på ljudböcker på iPhone, iPad eller iPod touch.

iPad och iPhone med fliken Ljudböcker i Apple Books

Köpa och hämta ljudböcker

iPhone med bläddringsfliken

Du bläddrar bland ljudböcker genom att öppna appen Apple Books och trycka på Ljudböcker fliken Ljudböcker längst ned på skärmen. Utforska nya, aktuella och populära ljudböcker, eller tryck på bläddringsknapp längst upp på skärmen för att visa alla genrer och sektioner i bokhandeln. Tryck på Stora berättare och bläddra bland din favoritberättares böcker, kända uppläsare eller spännande dramatiseringar med flera uppläsare. Du kan också trycka på Sök sökfliken längst ned på skärmen för att hitta en viss ljudbok.

När du hittar en ljudbok som intresserar dig kan du lyssna på ett prov. Tryck på en ljudbok och tryck sedan på knappen Förhandsvisa.

Om du vill köpa en ljudbok trycker du på den och trycker sedan på Köp. Om du vill visa alla ljudböcker trycker du på Bibliotek biblioteksfliken. Läs mer om hur du hanterar biblioteket

Lyssna på ljudböcker

iPhone med Spelar nu

I appen Böcker trycker du på Bibliotek biblioteksfliken och trycker på den ljudbok du vill lyssna på. Du kan reglera volymen, pausa ljudboken eller snabbspola framåt i det aktuella spåret. Tryck på spola framåt 15 sekunder-knapp för att hoppa framåt 15 sekunder, eller spola bakåt 15 sekunder-knapp för att hoppa bakåt. Tryck på Uppspelningshastighet 1x-knapp om du vill ändra uppspelningshastigheten. Om du vill ändra spår trycker du på innehållsförteckningsknapp längst upp till höger och väljer sedan det spår du vill lyssna på.

Om du vill att uppspelningen ska stoppas efter en viss tid, trycker du på viloknapp och ställer in en vilotimer.

Om du vill att ljudboken ska spelas upp på en annan högtalare trycker du på AirPlay-knapp. Läs mer om att använda AirPlay-ljud.

När du vill lyssna på en ljudbok måste du hämta den till din enhet. Läs om hur du hämtar om tidigare köp.

Upptäck fler sätt att lyssna på

• Använd Siri för att lyssna på ljudböcker på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Lyssna på ljudböcker medan du kör med CarPlay.
  • På en Mac eller pc kan du också använda iTunes för att köpa och lyssna på ljudböcker.
  • Vissa ljudböcker säljs med extra PDF-filer som kallas digitala häften. Om du vill visa PDF-filen för en ljudbok som du har köpt öppnar du iTunes och väljer Ljudböcker. Klicka på Köpt och dubbelklicka sedan på det digitala häftet.