Lyssna på ljudböcker i Apple Books

Läs om hur du köper och hämtar ljudböcker, och hur du styr uppspelningen.

En Mac som visar utvalda ljudböcker i Audiobooks Store, och en iPhone som visar avsnitten i Audiobook Store, inklusive nya och populära ljudböcker.

Hitta och köp ljudböcker

I Audiobooks Store kan du köpa ljudböcker och lyssna på utdrag.

Du kan kanske inte köpa ljudböcker i ditt land eller din region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Hitta och köp ljudböcker på iPhone, iPad eller iPod touch

Du bläddrar bland ljudböcker genom att öppna appen Apple Books och trycka på fliken Ljudböcker längst ned på skärmen. Utforska nya och aktuella ljudböcker, eller tryck på  Bläddra bland sektioner längst upp på skärmen för att visa alla genrer och sektioner i bokhandeln. Tryck på Stora berättare och bläddra bland din favoritberättares böcker, kända uppläsare eller spännande dramatiseringar med flera uppläsare. Du kan också trycka på Sökfliken längst ned på skärmen för att hitta en viss ljudbok.

När du hittar en ljudbok som intresserar dig kan du lyssna på ett prov. Tryck på en ljudbok och tryck på  Förhandsvisning. Tryck på priset för att köpa ljudboken.

Om du har köpt en ljudbok men det inte ser ut som om du har köpt den i bokhandeln, kan du leta reda på och hämta ljudboken igen i dina tidigare köp.

Hitta och köp ljudböcker på din Mac

Öppna appen Apple Books och klicka på Audiobook Store högst upp på skärmen. Bläddra efter ljudböcker genom att klicka på Utvalda, Topplistor, Kategorier eller Toppförfattare. Använd sökfältet högst upp på skärmen om du vill söka efter en specifik ljudbok.

Om du vill höra ett utdrag ur en ljudbok, dubbelklickar du på boken för att öppna dess informationssida. Klicka sedan på Förhandsvisning under bokens pris. Klicka på priset om du vill köpa ljudboken.

Lyssna på ljudböcker

När du vill lyssna på en ljudbok måste du först hämta den till din enhet. Gör så här:

Hämta ljudböcker på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Läsning pågår i appen Böcker och tryck sedan på din profilsymbol.
  2. Under Mina köp trycker du på Ljudböcker och sedan på Alla ljudböcker.
  3. Leta reda på ljudboken du vill hämta och tryck sedan på hämtningsknappen .

Hämta ljudböcker på din Mac

1. Öppna appen böcker.
  2. Klicka på Audiobook Store högst upp i fönstret.
  3. Under Snabblänkar klickar du på Köpt.
  4. Leta reda på den ljudbok du vill hämta och klicka sedan på knappen Hämta  i det övre hörnet.

Lyssna på ljudböcker på Apple Watch

Använd appen Ljudböcker på klockan för att strömma ljudböcker eller spela upp ljudböcker som du synkar från din iPhone. Läs mer.

Styr ljuduppspelningen

På din iPhone, iPad eller iPod touch visas uppspelningskontroller när du spelar upp en ljudbok. På din Mac finns uppspelningskontrollerna längst ned i sidofältet.

En iPhone som spelar upp en ljudbok av John Grisham. Uppspelningskontrollerna visas nedanför bilden av bokomslaget.

Snabbspola framåt eller bakåt

Tryck eller klicka på knappen Snabbspola framåt 15 sekunder  eller knappen snabbspola bakåt 15 sekunder .

Byt spår

Om du vill ändra spår trycker eller klickar du på knappen Innehållsförteckning  och väljer det spår som du vill ha.

Justera uppspelningshastigheten

Om du vill spela upp ljudboken snabbare eller långsammare på din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på knappen Uppspelningshastighet . På din Mac klickar du på Kontroller > Uppspelningshastighet.

Ställ in en vilotimer

Om du vill att uppspelningen ska stoppas efter en viss tid ställer du in en vilotimer. På din iPhone, iPad eller iPod touch: tryck på viloknappen . På din Mac: klicka på Kontroller > Insomningstimer högst upp på skärmen.

Spela upp till en högtalare

På din iPhone, iPad eller iPod touch kan du trycka på knappen AirPlay  för att spela upp en ljudbok i en annan högtalare. Läs mer om att spela upp ljud med AirPlay.

Så här hittar du digitala häften

Vissa ljudböcker säljs med extra pdf-filer som kallas digitala häften. Så här hittar du digitala häften:

• På din iOS- eller iPadOS-enhet: öppna appen Böcker, tryck på Bibliotek, tryck på Samlingar och tryck på pdf-filer.
  • På din Mac: öppna appen Böcker och klicka på pdf-filer.

Upptäck fler sätt att lyssna på