Använda Walkie-talkie på Apple Watch

Använd appen Walkie-talkie för att prata med bara ett tryck, oavsett om du är ute och handlar eller försöker hitta någon i trängseln. Lägg till vänner. Sedan kan du styra vem du vill prata med.

Prata med Joe Mazzanti med appen Walkie-talkie

Symbol för Walkie-talkie

Både du och din vän behöver ha en Apple Watch Series 1 eller senare med watchOS 5 för att använda Walkie-talkie. Båda behöver även ställa in FaceTime-appen på sin iPhone och kunna ringa och ta emot FaceTime-ljudsamtal. Appen Walkie-talkie är inte tillgänglig i alla länder eller regioner

Vänner i appen Walkie-talkie

Lägga till vänner

1. Öppna appen Walkie-talkie på din Apple Watch.
  2. Tryck på plussymbolen och välj sedan en kontakt.
  3. Vänta på att din vän accepterar inbjudan. Kontaktkortet förblir grått och är märkt med ”inbjuden” tills vännen godkänner. När vännen har godkänt, kan du och din vän prata direkt och vännens kontaktkort blir gult.

Du tar bort en vän genom att öppna appen Walkie-talkie, svepa till vänster på vännen och sedan trycka på symbolen Radera. Eller öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på Walkie-talkie > Redigera. Tryck därefter på minussymbolen och sedan på Ta bort.

Få hjälp om du inte kan lägga till en vän till Walkie-talkie

Inbjudan att prata från Erin Steed

Acceptera inbjudan

1. Tryck och håll ned överdelen av urtavlan och svep sedan nedåt för att öppna Notiscenter.
  2. Leta efter en notis från Walkie-talkie och tryck sedan på den.
  3. Tryck på Tillåt alltid.
  4. Om du inte kan hitta inbjudan ser du till att Stör ej är av. Tryck och håll ned nederdelen av urtavlan och svep sedan uppåt för att öppna Kontrollcenter. Om Stör ej är på trycker du på symbolen Stör ej

Starta en konversation

1. Öppna appen Walkie-talkie på din Apple Watch.
  2. Tryck på en vän.
  3. Håll ned pratknappen och säg sedan något. Om du ser ”ansluter” på skärmen väntar du på att Walkie-talkie ansluts. När Walkie-talkie har anslutit kan din vän höra din röst och prata med dig direkt.

Walkie-talkie skickar en notis till din vän när du vill prata om vännen har på sig sin Apple Watch.

Prata med Walkie-talkie

1. Håll ned pratknappen och säg sedan något.
  2. När du är klar släpper du bara. Din vän hör direkt vad du sa.

Du ändrar volymen genom att vrida på Digital Crown.

Tillgänglighet avstängd i Walkie-talkie

Slå på eller stäng av Walkie-talkie

1. Öppna appen Walkie-talkie.
  2. Slå på eller stäng av Tillgänglig. Om någon försöker nå dig när du inte är tillgänglig visas en notis som frågar om du vill prata.

Om du aktiverar Tyst läge kan du fortfarande höra ljud och din väns röst. Om du aktiverar Biografläge eller Stör ej blir du automatiskt otillgänglig för konversationer med Walkie-talkie.

Få hjälp

Om din iPhone inte är i närheten kan du använda Walkie-talkie med en wifi- eller mobilanslutning. Läs om hur du använder din Apple Watch när din iPhone inte är i närheten.

För mer hjälp hittar du ditt problem nedan.

Om du inte ser appen Walkie-talkie

1. Hämta appen FaceTime på din iPhone. Öppna App Store på din iPhone, sök efter FaceTime och tryck sedan på Hämta-symbol.
  2. Kontrollera att FaceTime är på. Öppna appen Inställningar, tryck på FaceTime och aktivera sedan FaceTime.
  3. Öppna FaceTime. Kontrollera att FaceTime är installerat korrekt genom att ringa ett samtal.
  4. Starta om din Apple Watch.
  5. Starta om iPhone-enheten.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Om du har problem med att skicka och ta emot inbjudningar

1. På din iPhone öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på FaceTime. Se till att du är inloggad med ditt Apple-ID. Under Du kan nås för FaceTime via ser du till att din e-postadress är vald.
  2. Starta om din Apple Watch.
  3. Starta om iPhone-enheten.
  4. Pröva att skicka inbjudan igen. På din Apple Watch öppnar du Walkie-Talkie-appen, sveper åt vänster på kontakten och trycker sedan på raderingssymbolen. Tryck på plussymbolen och välj sedan samma kontakt.

Om du behöver mer hjälp

Om du har uppdaterat till watchOS 5 och prövat med stegen ovan men fortfarande behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.