Så här skickar du in din iPhone till Apple med expressbytesservice i Europa

Välj ditt land eller din region.

Vi beklagar att din iPhone inte fungerar som den ska.

När du har kontaktat Apple för ett byte får du ett paket som innehåller en ersättnings-iPhone med allt du behöver för att returnera den defekta iPhone-enheten till Apple.

Viktigt! Se till att returnera din defekta iPhone så att Apple får den inom tio dagar efter datumet då vi skickade din ersättnings-iPhone (kontrollera ditt leveransdatum). Om Apple inte får din iPhone inom tio dagar, eller om Apples tekniker upptäcker att enheten har utsatts för en oavsiktlig skada eller otillåtna ändringar, får du betala upp till hela kostnaden för din nya iPhone. Mer information finns i villkoren.

Innan du skickar in din iPhone

1. Säkerhetskopiera din iPhone.  Skydda dina data genom att följa anvisningarna i avsnittet ”Innan du skickar” i den här artikeln.
  2. Ta bort din enhet från hitta min iPhone.
  3. Om möjligt laddar du iPhone-enheten helt och stänger av den.
  4. Ta bort SIM-kortet från din iPhone om den har ett och ha det på en säker plats.  Om din iPhone inte har ett SIM-kort kontaktar du din mobiloperatör för att stoppa tjänsten.

Förpacka din iPhone med de medföljande packmaterialen

1. Placera din iPhone i skyddspåsen. Lägg inte med stereoheadset, USB-kabel, strömadapter eller andra tillbehör.
  2. Ta bort fraktetiketten från lådan om du inte redan har gjort det.  Placera skyddsemballaget i fraktlådan.
  3. Försegla lådan med den med följande tejpen och se till att de röda, svarta och vita batterietiketterna är synliga på utsidan av lådan.

Skicka din iPhone till Apple

1. Hitta namnet på fraktbudet på fraktetikett (eller på övrig plats i förpackningsmaterialet) och besök deras webbplats för att ordna en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.
  2. Begär att få ett avhämtningskvitto från budet.
  3. Följ din reparation.
  4. Efter ett par dagar kontrollerar du att Apple har tagit emot din defekta iPhone.

*Apple ansvarar inte för eventuella skador som kan inträffa under frakten till följd av att förpackningen inte förseglats ordentligt eller lämnats i dåligt skick till kuriren.

Använda din ersättnings-iPhone

1. Anteckna serienumret på din ersättnings-iPhone. Din ersättnings-iPhone omfattas av en 90-dagars servicegaranti eller det som kvarstår av iPhone-enhetens garanti eller AppleCare-avtalet.
  2. Om din iPhone använder ett SIM-kort sätter du in ett SIM-kort i din iPhone.
  3. Återskapa din iPhone från en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia.

© 2018 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, iPhone och iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. AppleCare och iCloud är servicemärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. Namn på andra produkter och företag som nämns häri kan vara varumärken som tillhör respektive företag.