Mac-datorer med Apple T2-chippet

Apple T2-chippet tar Mac till en ny nivå när det gäller integration och säkerhet.

Apple T2-chippet är Apples andra generations anpassade chip till Mac. Genom att omdesigna och integrera åtskilliga hanterare från andra Mac-datorer, såsom systemhanterare, bildsignalsprocessor, ljudstyrenhet och SSD-hanterare, ger Apple T2-chippet nya funktioner till din Mac.

Apple T2-chippet möjliggör till exempel en ny säkerhetsnivå tack vare en Secure Enclave-coprocessor som lägger grunden för ny krypterad lagring och säker start-funktion. Och chippets bildsignalsprocessor arbetar tillsammans med FaceTime HD-kameran för att möjliggöra förbättrad tonmappning, förbättrad exponeringskontroll och autoexponering baserad på ansiktsigenkänning samt automatisk vitbalans.

Följande Mac-datorer har Apple T2-chippet:

Du kan också använda Systeminformation för att ta reda på om din Mac har detta chip:

1. Tryck och håll ned alternativtangenten medan du väljer Apple-menyn () > Systeminformation.
  2. I sidofältet väljer du antingen Styrkrets eller iBridge, beroende på vilken version av macOS som används.
  3. Om det står ”Apple T2-chip” till höger har din Mac Apple T2-chippet.