Mac-datorer med Apple T2-säkerhetschippet

Apple T2-säkerhetschippet tar Mac-datorn till en ny nivå när det gäller integration och säkerhet.

Apple T2-säkerhetschippet är Apples andra generations anpassade chip till Mac. Genom att integrera och ge ny form åt åtskilliga hanterare från andra Mac-datorer, till exempel systemhanterare, bildsignalsprocessor, ljudstyrenhet och SSD-hanterare, tillför T2-chippet din Mac nya funktioner.

T2-chippet möjliggör till exempel en ny säkerhetsnivå tack vare en Secure Enclave-coprocessor som lägger grunden för nya funktioner för krypterad lagring och säker start. Och chippets bildsignalsprocessor arbetar tillsammans med FaceTime HD-kameran för att möjliggöra förbättrad tonmappning, förbättrad exponeringskontroll och autoexponering baserad på ansiktsigenkänning samt automatisk vitbalans.

Följande Mac-datorer har Apple T2-säkerhetschippet:

Du kan också använda Systeminformation för att ta reda på om Mac-datorn har detta chip:

1. Tryck och håll ned alternativtangenten medan du väljer Apple-menyn () > Systeminformation.
  2. I sidofältet väljer du antingen Styrkrets eller iBridge, beroende på vilken version av macOS som används.
  3. Om det står ”Apple T2-chip” till höger finns Apple T2-säkerhetschippet på Mac-datorn.