Det här ska du göra innan du säljer, ger bort eller byter in din Apple Watch eller köper en från någon annan

Använd dessa steg för att ta bort dina personuppgifter från en enhet även om du inte har kvar den. Eller för att kontrollera att klockan du tänker köpa från någon annan är redo att använda.

Upmmaning om att ange Apple-ID-lösenordet för att inaktivera aktiveringslåset.

Innan du säljer, ger bort eller byter in din Apple Watch

Du måste inaktivera Aktiveringslås och ta bort dina personuppgifter från enheten. Gör så här:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på klocknamnet överst på skärmen och tryck sedan på infosymbolen.
  4. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobilnätsmodeller av Apple Watch trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang. Om du inte planerar att parkoppla med en annan klocka eller iPhone kontaktar du din operatör för att säga upp mobildataabonnemanget. Operatörsavgifter kan tillkomma.
  5. Ange ditt Apple-ID-lösenord för att inaktivera Aktiveringslås. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  6. Tryck en gång till för att bekräfta. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. Om du köper en ny Apple Watch kan du använda säkerhetskopian för att konfigurera den.

Om du redan har gett bort din Apple Watch kan du radera och inaktivera aktiveringslåset från iCloud.com. Gör så här:

1. Gå till iCloud.com på en dator och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Gå till Hitta min iPhone.
  3. Klicka på din Apple Watch under Alla enheter.
  4. Klicka på Radera Apple Watch. Välj Nästa tills enheten är raderad.
  5. Klicka på x-symbolen bredvid din Apple Watch.

Läs mer om Aktiveringslås

När du raderar din Apple Watch

När du raderar allt innehåll och inställningar raderas din enhet, inklusive kort som du lagt till för Apple Pay och samtliga bilder, kontakter, musik och appar. Det stänger även av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center och andra tjänster. Ditt innehåll raderas inte från iCloud när du raderar din enhet.

Innan du köper en klocka från en tredje part

Innan du köper en Apple Watch från någon annan än Apple eller en auktoriserad Apple-återförsäljare måste du själv kontrollera att enheten inte längre är kopplad till den tidigare ägarens konto.

1. Identifiera modellen av Apple Watch
  2. Se till att den tidigare ägaren har tagit bort aktiveringslåset från klockan och att den har raderats. Den tidigare ägaren måste ta bort parkopplingen från klockan och ta bort aktiveringslåset genom att ange sitt Apple-ID-lösenord så att du kan använda klockan.
    • Om hemskärmen eller låsskärmen för lösenkod visas behöver enheten raderas.
    • Om du kan försöker du parkoppla klockan med din iPhone. Om du uppmanas att ange den tidigare ägarens Apple-ID-lösenord vid installation är aktiveringslåset fortfarande på.
  3. För mobilnätsmodeller av Apple Watch kontrollerar du att den tidigare ägaren har tagit bort och avbrutit aktiva mobildataabonnemang.