Det här ska du göra innan du säljer, ger bort eller byter in din Apple Watch eller köper en från någon annan

Använd dessa steg för att ta bort dina personuppgifter från en enhet även om du inte har kvar den. Eller för att kontrollera att klockan du tänker köpa från någon annan är redo att använda.

Innan du säljer, ger bort eller byter in din Apple Watch

Du måste inaktivera Aktiveringslås och ta bort dina personuppgifter från enheten. Gör så här:

Uppmaning om att ange Apple-ID-lösenordet för att inaktivera aktiveringslåset.

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på Alla klockor högst upp på skärmen.
  4. Tryck på informationsknappen intill klockans namn.
  5. Tryck på Ta bort parkoppling och tryck sedan på knappen Ta bort parkoppling igen för att bekräfta.
  6. Tryck på Ta bort mobildataabonnemang om du har en mobil Apple Watch-modell.*
  7. Ange ditt Apple-ID-lösenord för att inaktivera Aktiveringslås. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  8. Tryck en gång till för att bekräfta. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. Om du köper en ny Apple Watch kan du använda säkerhetskopian för att konfigurera den.

* Om din Apple Watch har mobilnät måste du kontakta operatören för att avsluta mobilabonnemanget. Operatörsavgifter kan tillkomma.

Om du redan har gett bort din Apple Watch kan du radera och inaktivera aktiveringslåset från iCloud.com. Gör så här:

1. Öppna Hitta min iPhone på iCloud.com på en dator går och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på din Apple Watch under Alla enheter.
  3. Klicka på Radera Apple Watch. Välj Nästa tills enheten är raderad.
  4. Klicka på knappen X  intill Apple Watch.

Läs mer om Aktiveringslås

När du raderar din Apple Watch

När du raderar allt innehåll och inställningar raderas din enhet, inklusive kort som du lagt till för Apple Pay och samtliga bilder, kontakter, musik och appar. Det stänger även av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center och andra tjänster. Ditt innehåll raderas inte från iCloud när du raderar din enhet.

Innan du köper en klocka från en tredje part

Innan du köper en Apple Watch från någon annan än Apple eller en auktoriserad Apple-återförsäljare måste du själv kontrollera att enheten inte längre är kopplad till den tidigare ägarens konto.

1. Identifiera modellen av Apple Watch
  2. Kontrollera att den tidigare ägaren har tagit bort aktiveringslåset från klockan och att den har raderats. Den tidigare ägaren måste ta bort parkopplingen från klockan och ta bort aktiveringslåset genom att ange sitt Apple-ID-lösenord så att du kan använda klockan.
    • Om hemskärmen eller låsskärmen för lösenkod visas behöver enheten raderas.
    • Om du kan försöker du parkoppla klockan med din iPhone. Om du uppmanas att ange den tidigare ägarens Apple-ID-lösenord vid installation är aktiveringslåset fortfarande på.
  3. För mobilnätsmodeller av Apple Watch kontrollerar du att den tidigare ägaren har tagit bort och avbrutit aktiva mobildataabonnemang.