Skanna en QR-kod med din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du använder den inbyggda kameran på din iPhone, iPad eller iPod touch för att skanna en QR-kod (Quick Response) för länkar till webbplatser, appar, biljetter och mycket mer.

QR-koder ger snabbåtkomst till webbplatser utan att du behöver skriva eller komma ihåg en viss webbadress. Du kan använda appen Kamera för att skanna en QR-kod.

Så här skannar du en QR-kod med appen Kamera

1. Öppna appen Kamera från hemskärmen, Kontrollcenter eller låsskärmen.

2. Välj den bakre kameran. Håll enheten så att QR-koden visas i sökaren i Kamera-appen. Enheten identifierar QR-koden och visar en notis.

3. Tryck på notisen för att öppna länken som är kopplad till QR-koden.

En iPhone-skärm som visar hur man skannar en QR-kod