Så här skickar du din iPhone till Apple för service i USA och Kanada

Så här skickar du din iPhone till Apple för service.

Vill du se ett annat land eller en annan region?

När du har kontaktat Apple för service får du ett paket med allt som du behöver för att skicka in din produkt till Apple.

Innan du skickar in din iPhone

Följ dessa steg innan du skickar in din iPhone för reparation eller byte. Om den inte kan startas eller inte svarar slutför du så många steg som möjligt:

1. Säkerhetskopiera din iPhone.

2. Ta bort din iPhone från Apple‑ID-enhetslistan.

3. Radera din iPhone och stäng sedan av den.

4. Ta ut SIM-kortet från din iPhone om den har ett och förvara det på en säker plats. Om din iPhone har ett eSIM kontaktar du din mobiloperatör för att stoppa tjänsten om det behövs.

Packa ner din iPhone

1. Lägg iPhone-enheten i påsen. Lägg inte med stereoheadset, usb-kabel, strömadapter eller andra tillbehör. Om du lägger med andra artiklar i lådan har vi ingen möjlighet att skicka tillbaka dem till dig.

Ingen bildtext för denna bild
  2. Lägg påsen i fraktlådan.

Inget alternativ till bild har tillhandahållits
  3. Försegla lådan med tejpen och se till att batterietiketten med röd, svart och vit färg är synlig på lådans utsida.*

Ingen bildtext för denna bild
  4. Ta bort den översta etiketten från fraktlådan. Detta är ditt kvitto. Se till att returfraktetiketten är kvar på lådan.

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Skicka din iPhone till Apple

1. Leta upp budfirmans namn på returfraktetiketten.

2. Besök budfirmans webbplats för att boka in en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.

3. Se till att du får ett kvitto av budet.

4. Kontrollera status på din servicebegäran.

Använda din iPhone efter service

1. Anteckna serienumret på din ersättningsenhet. Din ersättningsprodukt från Apple omfattas av en 90-dagars servicegaranti eller det som kvarstår av den ursprungliga produktgarantin eller AppleCare-planen, beroende på vilket som är längst. Konsumentköplagen gäller även din ersättningsprodukt i förekommande fall.

2. Ladda din iPhone.

3. Sätt i SIM-kortet i din iPhone om din iPhone använder ett SIM-kort. Har du ett eSIM i din iPhone kontaktar du operatören för den trådlösa tjänsten för att ställa in ett nytt eSIM.

4. Återskapa din iPhone från en iCloud-säkerhetskopia eller en säkerhetskopia på din dator.

5. Kontrollera din Apple-ID-enhetslista för att bekräfta att du är inloggad.

© 2024 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, iPhone och iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och i andra länder och regioner. AppleCare är ett servicemärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder och regioner. Namn på andra produkter och företag som nämns häri kan vara varumärken som tillhör respektive företag.

MEDDELANDE TILL KONSUMENTER I KALIFORNIEN

1. I enlighet med lag (avsnitt 9844 i California Business and Professions Code) ska en offert för reparationer ges till kunden från tjänsteleverantören i skriftlig form. Tjänsteleverantören kan inte debitera mer än uppskattningen för extra arbete utfört eller delar som tillhandahållits utan kundens samtycke. Om det angetts i skriftlig form kan tjänsteleverantören debitera en rimlig avgift för tjänster vid fastställning av felet eller problemet i förberedelse för en skriftlig uppskattning av reparationen. Kontakta Bureau of Electronic and Appliance Repair, Department of Consumer Affairs, Sacramento, CA 95814 om du vill ha mer information.

2. En köpare av produkten i Kalifornien har rätt att få produkten reparerad under garantiperioden. Garantiperioden förlängs med det antal hela dagar som produkten inte befunnit sig hos kunden på grund av garantireparationer. Om det finns en defekt under garantiperioden kommer garantin inte att löpa ut förrän defekten har åtgärdats. Garantiperioden utökas även om garantireparationerna inte har utförts på grund av förseningar som orsakats av något som kunden inte rår över, eller om garantireparationerna inte åtgärdade defekten och köparen kontaktar tillverkaren eller säljaren om reparationens misslyckande inom 60 dagar från dess slutförande. Om defekten inte har åtgärdats efter ett rimligt antal försök kan köparen returnera produkten för ett byte eller en återbetalning. I båda fallen med avdrag av en rimlig avgift för användningen. Den här förlängningen påverkar inte skydd eller åtgärder som köparen har enligt andra lagar.