Välja en wifi-router att använda med Apple-enheter

Håll utkik efter dessa viktiga egenskaper när du köper en wifi-router som du ska använda med Mac, iPhone, iPad, Apple TV, HomePod eller andra Apple-enheter.

För bästa möjliga kompatibilitet, tillförlitlighet och prestanda tillsammans med Apple-enheter letar du efter en wifi-router som har följande egenskaper:

• IEEE 802.11ac, som är den senaste standarden för trådlösa nätverk
  • Simultana dubbla frekvensband (2,4 GHz och 5 GHz) som gör att routern kan sända på båda frekvenserna samtidigt, så att dina trådlösa enheter ansluts automatiskt till det bästa tillgängliga bandet för snabbaste möjliga prestanda oavsett vilket band de använder
  • WPA2 Personal-kryptering (AES), som är den starkaste formen av säkerhet som för närvarande är tillgängligt för wifi-routrar
  • MIMO eller MU-MIMO, som kan ge bättre prestanda när många enheter använder wifi-nätverket samtidigt, när du vill använda en bredbandsanslutning till fullo eller när du behöver wifi-täckning över ett större område

En traditionell enskild router är lämplig för de flesta hemmiljöer. För större områden eller områden som är mer besvärliga att täcka finns system med mesh-wifi som har flera noder som gör det enkelt att ordna wifi i hela hemmet. Om du installerar eller bygger ut ett mesh-nätverk kontrollerar du kraven för din mesh-router för att lära dig mer om kompatibilitet med andra routrar eller noder. Att skapa eller bygga ut ett mesh-nätverk kan kräva att varje router eller nod kommer från samma tillverkare.

Se Apples rekommenderade inställningar för wifi-routrar och -åtkomstpunkter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.