Spela upp ljud på flera högtalare med AirPlay

Du kan spela upp ljud på flera högtalare på olika platser i hemmet samtidigt.

Efter att du har ställt in flera Apple TV-, HomePod- eller andra ljudenheter i appen Hem på din iPhone, iPad eller iPod touch kan du spela upp musik och ljud i flera rum i hemmet samtidigt. Du kan också spela upp och styra musik i zoner, till exempel övervåningen eller nedervåningen.

Styr musiken med en iOS-enhet, iTunes på en Mac eller PC, Apple TV eller HomePod, eller be Siri att spela upp musik i hemmet.

Innan du kan spela upp ljud i flera källor kontrollerar du att du har de senaste versionerna av mjukvaran på alla dina Apple-enheter och högtalare. Läs mer om kraven för AirPlay.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

Spela upp musik på din iPhone, iPad eller iPod touch1 och styr sedan var den spelas upp från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt på eller tryck och håll ned ljudkortet i det övre högra hörnet så öppnas ljudkontrollerna. Om du inte ser de andra enheterna som du vill spela upp ljudet genom trycker du på  så växlar du från uppspelningskontroller till alternativ för AirPlay.
  3. Tryck på varje enhet som du vill spela upp det nuvarande ljudet genom.

1 Du kan också spela upp ljud på flera enheter med appen Musik, appen Podcaster eller andra appar. Tryck på spelaren längst ned på skärmen medan du lyssnar på en låt eller en podcast. Tryck sedan på  och välj de enheter som du vill använda AirPlay på.

Från Mac eller PC

1. Öppna iTunes och spela musik.
  2. Högst upp i iTunes-fönstret klickar du på .
  3. Markera rutan till höger om namnet på en enhet om du vill spela upp ljudet som spelas nu på den enheten. Om du använder AirPlay på en Apple TV kan du bli ombedd att ange en lösenkod.

Från Apple TV eller HomePod

Du kan spela upp musik i hela ditt hem med hjälp av Siri. På Apple TV kan du också manuellt välja andra högtalare som ska läggas till.

1. Om du lyssnar på musik sveper du uppåt på fjärrkontrollen och väljer . Eller tryck och håll ned  på fjärrkontrollen.
  2. Välj varje ytterligare enhet som du vill spela upp ljud på.

AirPlay från Apple TV till HomePod är för närvarande i beta.

Få hjälp

• Om uppspelningen av musiken oväntat avbryts använder du enheten eller Siri till att börja spela upp musiken igen. I vissa situationer kan din HomePod eller Apple TV användas som ljudkälla i appen Hem för att strömma onlinemusik (även om HomePod eller Apple TV för närvarande inte spelar upp musik). Om du använder Siri på den enheten eller utför en annan uppgift kan uppspelningen stoppas någon annanstans. Du kan också använda en iOS-enhet eller en dator med iTunes som hubb och strömma musik manuellt istället.
  • Om du inte kan markera rutan och lägga till den musik som spelas för närvarande till en HomePod, Apple TV eller högtalare kan enheten behöva uppdateras. Läs om vad som krävs för AirPlay.
  • Om du behöver ändra rummet som en högtalare finns i, byta namn på en högtalare eller ställa in två HomePod-högtalare till att fungera i stereo kan du hantera dina högtalare och ljudenheter i appen Hem.