Om blixten på din iPhone, iPad eller iPod touch inte fungerar

Läs om hur du löser problem med blixten i Kontrollcenter eller i appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om blixten inte fungerar

Testa LED-blixten genom att prova ficklampan i Kontrollcenter:

1. Svep nedåt från det övre högra hörnet på hemskärmen på en iPhone X eller senare eller en iPad. Svep uppåt från nederkanten på valfri skärm på en iPhone 8 eller tidigare.
  2. Tryck på knappen Ficklampa  längst ned till vänster i Kontrollcenter.

Om LED-blixten inte fungerar som ficklampa kontaktar du Apple-supporten.

Kontrollera dina inställningar

Kontrollera dina blixtinställningar om blixten inte fungerar eller aktiveras varje gång du tar en bild. Öppna appen Kamera och tryck på blixtknappen   i det övre vänstra hörnet på skärmen för att välja en annan inställning.

Om din enhet är väldigt varm eller kall

Om du spelar in en längre video med blixten påslagen, eller om du använder enheten i en mycket varm miljö, kanske ett meddelande visas som säger att blixten är avaktiverad. Meddelandet visas tills enheten har svalnat.

Om enhetens batterinivå är låg och din enhet är mycket varm eller kall kanske kamerablixten och ficklampan inte fungerar. Dessa funktioner fungerar igen när du laddar din enhet och temperaturen åter blir normal.

Läs mer

Läs om hur du löser andra problem med appen Kamera.