Om du ser varningsmeddelandet Mobiluppdateringen misslyckades eller Apple Pay är inte tillgängligt efter en iOS-uppdatering eller omstart

Om du ser något av varningsmeddelandena nedan har iOS-diagnostiken upptäckt ett problem på din iPhone eller iPad som måste repareras.

Mobiluppdateringen misslyckades

Mobiluppdateringen misslyckades

Om du ser det här varningsmeddelandet kan det betyda att det är ett problem med mobilmodemet i din iPhone eller iPad. Din iPhone kan varken hantera inkommande eller utgående samtal eller textmeddelanden, eller komma åt mobildata.

Apple Pay måste uppdateras

Apple Pay måste uppdateras

Om du ser ett meddelande om att din iPad inte kan använda Apple Pay innan den har uppdaterats, kan du inte öppna eller använda Apple Pay eller Wallet för betalningar förrän du har uppdaterat iOS på din enhet. En del Wallet-kuponger kan vara tillgängliga även om det inte går att betala.

Nästa steg

Se till att du har säkerhetskopierat din iPhone eller iPad innan du fortsätter. Följ sedan de här stegen för att ominstallera iOS:

1. Anslut din enhet till en Mac med macOS Mojave 10.14.4 eller senare eller en Windows-dator med iTunes 12.9.4 eller senare.
  2. Om varningen Vill du lita på den här datorn visas ska du låsa upp datorn och trycka på Lita på.
  3. Öppna iTunes och välj din enhet.
  4. Klicka på Sammanfattning och följ sedan de här stegen:
    • På en Mac: Kommandoklicka på Kontrollera efter uppdatering.
    • På en Windows-dator: Kommandoklicka på Kontrollera efter uppdatering.

iTunes hämtar och ominstallerar den befintliga versionen av iOS på din enhet. Koppla inte från din enhet från datorn förrän hämtningen är slutförd.

Om du fortfarande ser något av varningsmeddelandena ovan ska du ta med din iPhone eller iPad till en auktoriserad Apple-servicepartner eller göra en bokning i Genius Bar i en Apple Store-butik. Du kan också kontakta Apple-supporten.