Systemkrav för AirPlay

Läs om vilka enheter som är kompatibla med AirPlay och AirPlay 2.

Om AirPlay och AirPlay 2

Med AirPlay kan du strömma ljud från en Apple-enhet till en AirPlay-kompatibel högtalare. Du kan även strömma video och spegla skärm från din iOS-enhet eller Mac till en Apple TV.

AirPlay 2 ger möjlighet att spela upp musik på flera högtalare i hela hemmet eller spela upp olika saker i alla rum. Du kan också strömma video till en AirPlay 2-kompatibel smart-tv. Med Siri på din iOS-enhet kan du spela upp en film eller ett tv-program i valfritt rum1 och styra vad som spelas upp i alla delar av hemmet.

Om du vill använda AirPlay 2 uppdaterar du dina enheter till den senaste mjukvaruversionen och lägger till AirPlay 2-kompatibla högtalare eller smart-tv-apparater i appen Hem på din iOS-enhet.

Hitta högtalare, mottagare och smart-tv-apparater som är kompatibla med AirPlay 2.

Systemkrav för AirPlay 2

Följande enheter har stöd för strömmande ljud med AirPlay 2. Om du inte kan använda AirPlay trots att enheten uppfyller kraven, läser du vad du kan göra.

Enheter där du kan spela upp ljud med AirPlay 2

Enheter där du kan spela upp video med AirPlay 2

Enheter som du kan strömma till

Systemkrav för AirPlay

Följande enheter har stöd för strömning med AirPlay. Om du inte kan använda AirPlay trots att enheten uppfyller kraven, läser du vad du kan göra.

Enheter som du kan strömma från

• iPhone, iPad eller iPod touch
  • Mac
  • iTunes på Mac eller pc
  • Apple TV 4K eller Apple TV HD2

Enheter som du kan strömma till

• HomePod
  • Apple TV 4K, Apple TV HD och Apple TV (2:a eller 3:e generationen)
  • Högtalare anslutna till utgången Audio Out på AirPort Express
  • Högtalare med texten ”Works with Apple AirPlay” på förpackningen
  1. Om du vill spela upp och styra video på en smart-tv med Siri behöver du en AirPlay 2-kompatibel smart-tv med stöd för HomeKit. HomeKit stöds inte på smart-tv-apparater från Samsung.
  2. Du kan bara strömma ljud med AirPlay från Apple TV.
  3. I vissa högtalare från tredje part kan den fasta mjukvaran behöva uppdateras för att stödja strömning med AirPlay 2. Läs mer på tillverkarens webbplats.