Om funktionen för laddningshantering för iPad och iPhone

iOS har en funktion för laddningshantering som bevarar batterihälsan när iPad, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR är ansluten till ström under en längre period, till exempel när de används på ett informationscenter, som system på ett försäljningsställe eller förvaras i en laddningsvagn.

iPad och iPhone är bärbara enheter som är utformade för att användas hela dagen med ett enda batteri. Det finns dock tillfällen då en iPad eller iPhone kan vara ansluten till ström under längre perioder, som när den används på informationscenter, som system på ett försäljningsställe eller förvaras i en laddningsvagn. iPad och iPhone använder uppladdningsbara litiumjonbatterier som är utformade för att laddas och laddas ur under hela sin livslängd. Om de har full laddning under längre perioder kan batterihälsan påverkas.

iPad med iOS 11.3 eller senare och iPhone XS, iPhone XS Max samt iPhone XR med iOS 12 eller senare har en funktion för laddningshantering för att bevara batterihälsan som övervakar enheterna när de laddas och minskar batteriets maxkapacitet i enlighet med kraven. Batteriindikatorn visar laddningsprocenten baserat på denna justerade maxkapacitet. Den maximala kapaciteten återgår till den icke-justerade nivån när iPad- eller iPhone-enheten inte längre är ansluten till ström under en längre period, i den mån skicket och batterihälsan tillåter det.