Uppdatera fast mjukvara på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012)

Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) kräver manuella uppdateringar av den fasta mjukvaran efter uppdatering eller innan ominstallation av macOS.

Uppdateringar av den fasta mjukvaran sker inte automatiskt tillsammans med macOS på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) till skillnad från andra Mac-modeller. Följ de här stegen för att se till att din Mac Pro får alla tillgängliga uppdateringar för fast mjukvara när du uppdaterar eller installerar om macOS.

Hämta uppdateringar för den fasta mjukvaran när du har uppdaterat macOS

Först använder du App Store-appen för att uppdatera mjukvaran på din Mac. När uppdateringen är slutförd:

1. Välj Apple-menyn () > App Store. Sök efter macOS High Sierra. Klicka på Hämta på resultatsidan.
  2. Installeraren hämtas till mappen Program och öppnas när det är klart. Om den inte öppnas automatiskt letar du reda på Installera macOS High Sierra i mappen Program och dubbelklickar på den.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Om den fasta mjukvaran i din Mac behöver uppdateras ser du den här skärmen:
    Skärmen Installera macOS
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera den fasta mjukvaran.

Hämta uppdateringar för den fasta mjukvaran innan du installerar om macOS

Om du vill installera om macOS fullständigt på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) behöver du köra installeraren två gånger. Första gången för att uppdatera den fasta mjukvaran och andra gången för att installera om macOS. Gör så här:

1. Välj Apple-menyn > App Store. Sök efter macOS High Sierra. Klicka på Hämta på resultatsidan.
  2. Installeraren hämtas till mappen Program och öppnas när det är klart. Om den inte öppnas automatiskt letar du reda på Installera macOS High Sierra i mappen Program och dubbelklickar på den.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Om den fasta mjukvaran i din Mac behöver uppdateras ser du den här skärmen:
    Skärmen Installera macOS
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera den fasta mjukvaran.
  6. När uppdateringsprocessen för den fasta mjukvaran är slutförd och din Mac startar, öppnar du Installera macOS High Sierra igen och följer instruktionerna på skärmen för att installera macOS.