Uppdatera fast mjukvara på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012)

Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) kräver manuella uppdateringar av den fasta mjukvaran efter uppdatering eller innan ominstallation av macOS.

Uppdateringar av den fasta mjukvaran sker inte automatiskt tillsammans med macOS på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) till skillnad från andra Mac-modeller. Följ de här stegen för att se till att din Mac Pro får alla tillgängliga uppdateringar för fast mjukvara när du uppdaterar eller installerar om macOS.

Läs om vad du kan göra om du har provat att installera om macOS på dessa modeller med macOS Återställning, och en skärm visas som säger att en uppdatering av fast mjukvara krävs.

Hämta uppdateringar för den fasta mjukvaran när du har uppdaterat macOS

Först använder du App Store-appen för att uppdatera mjukvaran på din Mac. När uppdateringen är slutförd:

1. Välj Apple-menyn () > App Store. Sök efter macOS. Klicka på resultatet för den aktuella versionen av macOS och klicka sedan på Hämta för att starta hämtningen.
  2. Installeraren hämtas till mappen Program och öppnas när det är klart. Om den inte öppnas automatiskt letar du reda på Installera macOS i mappen Program och dubbelklickar på den.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Om den fasta mjukvaran i din Mac behöver uppdateras ser du den här skärmen:
    Skärmen Installera macOS
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera den fasta mjukvaran.

Hämta uppdateringar för den fasta mjukvaran innan du installerar om macOS

Om du vill installera om macOS fullständigt på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) behöver du köra installeraren två gånger. Första gången för att uppdatera den fasta mjukvaran och andra gången för att installera om macOS. Gör så här:

1. Välj Apple-menyn > App Store. Sök efter macOS. Klicka på resultatet för den aktuella versionen av macOS och klicka sedan på Hämta för att starta hämtningen.
  2. Installeraren hämtas till mappen Program och öppnas när det är klart. Om den inte öppnas automatiskt letar du reda på Installera macOS i mappen Program och dubbelklickar på den.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Om den fasta mjukvaran i din Mac behöver uppdateras ser du den här skärmen:
    Skärmen Installera macOS
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera den fasta mjukvaran.
  6. När uppdateringsprocessen för den fasta mjukvaran är slutförd och din Mac startar, öppnar du Installera macOS igen och följer instruktionerna på skärmen för att installera macOS.

Använda macOS Återställning på dessa Mac-modeller

Om du provar att installera om macOS med macOS Återställning på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) kanske ett meddelande visas som säger att en uppdatering av fast mjukvara krävs för att installera macOS. Följ dessa steg för att slutföra installationen:

1. Klicka på Stäng av. Om din Mac Pro inte stängs av då trycker du på och håller ned strömbrytaren på den.
  2. Håll ned strömbrytaren tills strömindikatorn blinkar eller du hör en lång ton. En grå skärm med en Apple-logotyp och förloppsindikator visas. Din Mac Pro startar när uppdateringen är klar.
  3. Starta om din Mac Pro och håll sedan direkt ned Alternativ-Kommando-R för att installera om macOS. Du bör inte bli tillfrågad om att installera fast mjukvara igen.