Om du ser varningen ”Inte säker” när du surfar med Safari

Safari varnar om en webbplats du besöker inte är säker.

När du besöker en krypterad webbplats kontrollerar Safari webbplatsens certifikat och varnar om certifikatet har gått ut eller är ogiltigt. Safari kontrollerar även om en webbplats där du uppmanas att ange lösenord eller kreditkortsuppgifter är osäker på grund av att den inte är krypterad. I iOS 13.4 och macOS 10.15.4 varnar Safari även om certifikatet är giltigt men TLS-versionen (1.1 och tidigare) inte är säker.

Du kan se meddelandet ”Inte säker” eller ”Webbplatsen är inte säker” i sådana fall. Ange aldrig dina uppgifter på sådana webbplatser.

Om en okrypterad webbplats ber om ditt lösenord eller dina kreditkortsuppgifter, varnar Safari om att sidan du befinner dig på inte är säker.

Du ser tydligare varningar i fältet Smart sökning om du trycker eller klickar i formuläret för att logga in eller ange information.

Ange aldrig lösenord eller kreditkortsnummer på webbplatser där den här varningen visas. Om du behöver använda webbplatsen kontaktar du ägaren eller administratören och meddelar att deras webbplats är osäker.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.