Så här tar du bort e-post från din iPhone, iPad och iPod touch

Med några enkla gester kan du få kontroll över din inkorg och ta bort ett eller flera e-postmeddelanden på en gång.

Så här tar du bort e-post

Ta bort ett enstaka e-postmeddelande eller flera e-postmeddelanden:

1. Öppna Mail och gå till din inkorg.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet och tryck sedan på Markera allt. Eller markera individuellt de e-postmeddelanden som du vill ta bort.
  3. Tryck på Släng eller Arkivera.

Du kan också svepa åt vänster på ett enstaka e-postmeddelande för att ta bort det. Ångra borttagning av ett e-postmeddelande genom att skaka på enheten och trycka på Ångra.

Om du har en annan typ av e-postkonto kan du se Arkiv i stället för Papperskorg när du försöker ta bort e-postmeddelanden. Du kan redigera din brevlådas beteendeinställningar för att ändra detta.

Redigera brevlådans inställningar

Följ dessa steg om du vill hantera ditt iCloud-e-postkonto som slutar med icloud.com, me.com eller mac.com:

1. Gå till Inställningar > Lösenord och Konton.
  2. Tryck på iCloud-e-postkontot som du vill hantera.
  3. Tryck på iCloud och rulla sedan längst ned på skärmen och tryck på Mail.
  4. Tryck på Avancerat.

Om du har en annan typ av e-postkonto:

1. Gå till Inställningar > Lösenord och Konton.
  2. Tryck på e-postkontot som du vill hantera.
  3. Tryck på Konto och därefter på Avancerat.

Härifrån kan du också välja att ta bort eller arkivera meddelanden. När du sveper till vänster över ett meddelande som du vill kasta ser du Arkiv eller Papperskorg beroende på inställningarna du väljer. Beroende på vilket e-postleverantör du har, kan du också ha möjligheten att ta bort e-postmeddelanden efter en viss tid.

Läs mer om dina e-postmeddelanden