Såhär tar du bort e-post från din iPhone, iPad och iPod touch

Med några enkla gester kan du få kontroll över din inkorg och ta bort ett eller flera e-postmeddelanden på en gång.

Ta bort ett enskilt e-postmeddelande

1. Öppna Mail och gå till din inkorg.
  2. Hitta e-postmeddelandet som du vill ta bort.
  3. Svep snabbt åt vänster över meddelandet.

Ångra borttagning av ett e-postmeddelande genom att skaka på enheten och tryck på Ångra.

Ta bort flera e-postmeddelanden

1. Öppna Mail och gå till din inkorg.
  2. Tryck på Redigera och välj sedan de e-postmeddelanden som du vill ta bort.
  3. Tryck på Papperskorg när du är redo.
  4. Tryck på Släng markerade brev för att bekräfta.

Om du har en annan typ av e-postkonto kan du se Arkiv i stället för Papperskorg när du försöker ta bort e-postmeddelanden. Du kan redigera din brevlådas beteendeinställningar för att ändra detta.

Redigera brevlådans beteendeinställningar

Följ dessa steg om du vill hantera ditt iCloud-e-postkonto som slutar med icloud.com, me.com eller mac.com:

1. Gå till Inställningar > Konton och lösenord.
  2. Tryck på iCloud-e-postkontot som du vill hantera.
  3. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Mail.
  4. Tryck på Avancerat.

Följ dessa steg om du har ytterligare ett iCloud-e-postkonto på din iOS-enhet:

1. Gå till Inställningar > Konton och lösenord.
  2. Tryck på iCloud-e-postkontot som du vill hantera.
  3. Tryck på Konto > Mail > Avancerat.

Om du har en annan typ av e-postkonto:

1. Gå till Inställningar > Konton och lösenord.
  2. Tryck på e-postkontot som du vill hantera.
  3. Tryck på Konto och därefter på Avancerat.

Härifrån kan du också välja att ta bort eller arkivera meddelanden. När du sveper till vänster över ett meddelande som du vill kasta ser du Arkiv eller Papperskorg beroende på inställningarna du väljer.

Läs mer om dina e-postmeddelanden

Hitta och ordna e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.