Använd Läggdags för att spåra din sömn på din iPhone

Ställ in den tid du vill avsätta för sömn varje natt, så påminner appen Klocka dig om när det är läggdags och låter dig vakna till ett alarm.

Ange läggdags

Första gången du anger läggdags får du några frågor av appen Klocka:

1. Öppna appen Klocka och tryck på fliken Läggdags.
  2. Tryck på Kom igång och svara på några frågor.
  3. Tryck på Spara.

När du har angett läggdags får du en påminnelse av iPhone när det är dags att lägga sig, och ett alarm hörs när det är dags att vakna.

Ändra tiden genom att dra  eller . När du drar ändras påminnelsen för läggdags och alarmet när du ska vakna automatiskt.

Slå på och stänga av Läggdags

1. Öppna appen Klocka och tryck på fliken Läggdags.
  2. Tryck på Läggdags längst upp på skärmen.

Då stängs både alarmet och påminnelsen av.

Följ din sömnhistorik

Tryck på fliken Läggdags och bläddra nedåt till din Sömnanalys, som visar hur du har sovit nyligen.

Om du använder iPhone när du borde vara i säng får du inte räkna den tiden. Om du ställer alarmet på snooze uppdateras tiden du är kvar i sängen därefter.

Data från Läggdags visas också automatiskt i appen Hälsa.

Så här ändrar du inställningarna

1. Öppna appen Klocka och tryck på fliken Läggdags.
  2. Tryck på Alternativ i nedre vänstra hörnet.
  3. Detta kan du ändra:
    • Välj vilka dagar du vill bli väckt av alarmet. Alarmet väcker dig de dagar som är orange.
    • Ange när du vill ha en påminnelse om att lägga dig.
    • Välj ett väckningsljud för ditt alarm.
    • Ändra hur högt alarmet ska vara.
  4. Tryck på Klar.

Sömndata i appen Hälsa

Så här visar du din historik i appen Hälsa

Öppna appen Hälsa, tryck på fliken Hälsodata och tryck därefter på Sömn > Sömnanalys. Din sömnanalys visar hur mycket tid du är i säng eller sovande.

Läggdags i appen Klocka följer hur mycket tid du är i säng, men inte hur mycket tid du sov eller rörde dig. Apple Watch följer inte heller sömn eller tid i sängen.

Om du vill följa hur mycket tid du sover kan du använda en sömnmätare med appen Hälsa. Du kan också ange hur mycket du har sovit manuellt. Läs om hur du lägger till data eller enheter i appen Hälsa.