Om macOS Server 5.7.1 och senare

Från och med 21 april 2022 utvecklar inte Apple längre macOS Server. Kunder som redan har macOS Server kan fortsätta att hämta och använda appen med macOS Monterey.

De mest populära serverfunktionerna – cacheserver, fildelningsserver och Time Machine-server – ingår i alla installationer av macOS High Sierra och senare, så att ännu fler kunder får tillgång till dessa viktiga tjänster utan extra kostnad.

Du kan få hjälp att migrera från Profilhanteraren till andra MDM-lösningar genom att läsa om att välja en MDM-lösning och planera din MDM-migrering.

Tjänster tillgängliga i macOS och macOS Server

Se vilka tjänster som finns tillgängliga i macOS Server och vilka tjänster som har migrerats från macOS Server till macOS.

Tjänster som ingår i macOS Server 5.12 och senare

Följande tjänster ingår och har fullständigt stöd i macOS Server 5.12 och senare:

• Profilhanteraren

• Open Directory

Tjänster som ingår från macOS Server 5.7.1 till 5.11.1

Följande tjänster ingår och har fullständigt stöd från macOS Server 5.7.1 till 5.11.1:

• Profilhanteraren

• Open Directory

• Xsan

Tjänster som har migrerats från macOS Server till macOS Big Sur och senare

Kommandoradsverktygen för Xsan-hantering inkluderas i macOS Big Sur och senare. Läs mer

Tjänster som har migrerats från macOS Server till macOS High Sierra och senare

Dessa tjänster finns nu tillgängliga i macOS High Sierra och senare. De finns under Systeminställningar > Delning:

• Filserver

• Cacheserver

• Time Machine-server

Status för tjänster

I den här tabellen ser du status för varje macOS Server-tjänst samt med tillgängliga alternativ.

Tjänst

Status

Alternativ

Profilhanteraren

Tillgänglig i Server 5.12.2

Läs om att välja en MDM-lösning

Xsan

Togs bort från Server 5.12

Kommandoradsverktyget Quantum är inbyggt i macOS

FTP

Togs bort från Server 5.4

SFTP/SSH

Server Docs

Togs bort från Server 5.4

iCloud-dokument, Apache/WebDAV

DHCP

Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1

bootpd, inbyggt i macOS

DNS

Togs bort från Server 5.7.1

BIND, Unbound, KnotDNS

VPN

Togs bort från Server 5.7.1

OpenVPN, SoftEther VPN, WireGuard

Brandvägg

Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1

pf firewall (inbyggt i macOS)

E-postserver

Togs bort från Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender

Togs bort från Server 5.7.1

CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect

Wiki

Togs bort från Server 5.7.1

MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files

Webbplatser

Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1

Apache HTTP-server (inbyggt i macOS), Nginx, Lighttpd

Kontakter

Togs bort från Server 5.7.1

CalendarServer, DavMail, Kerio Connect

NetBoot/NetInstall

Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1

BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (samtliga inbyggda i macOS), NetSUS, BSDPy

Meddelanden

Togs bort från Server 5.7.1

ejabberd, Openfire, Prosody

Radius

Togs bort från Server 5.7.1

FreeRadius

AirPort-hantering

Togs bort från Server 5.7.1

AirPort-verktyg

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.