Om helgdagskalender på iOS och macOS

Läs om hur du visar helgdagskalendrar i appen Kalender på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Appen Kalender på din iOS-enhet och Mac har inbyggda helgkalendrar som är anpassade efter de helgdagar som är mest erkända i ditt land eller region. Dessa omfattar officiella, religiösa och andra traditionella helgdagar.

Visa kalender med helgdagar

Gå till Kalendrar och tryck på Kalendrar på din iOS-enhet. Rulla ned till Annat och tryck på  eller  för att slå på eller av helgdagskalender. Namnet på helgdagskalendern visar vilket land eller region som visas. Du kan behöva uppdatera din kalender efter att du har gjort ändringarna för att se dem. Gå till appen Kalender och tryck på Inkorgen. Svep sedan långsamt nedåt från skärmens överkant.

På din Mac går du till Kalendrar > Inställningar och klickar sedan på Allmänt. Klicka sedan på Visa helgdagskalender för att slå på eller av. Om helgdagskalender är aktiverad men du inte kan se den klickar du på knappen Kalendrar i övre vänstra hörnet i appen Kalender. Kontrollera att helgdagskalender är markerad under Annat. Du kan även gå till appen Kalender, klicka på Kalendrar och sedan markera eller avmarkera de amerikanska helgdagarna. Du kan behöva uppdatera din kalender efter att du har gjort ändringarna för att se dem. Gå till Kalender > Visa > Uppdatera Kalendrar.

Om du ser flera helgdagskalendrar kanske du prenumererar på en helgdagskalender hos tredje part eller en äldre iCloud-kalender. Följ de här stegen för att sluta prenumerera på de kalendrarna:

• Gå till Kalender och tryck sedan på Kalendrar på din iOS-enhet. Rulla nedåt till iCloud-avsnittet och sök efter en helgkalender. Tryck på och sedan på Radera.
  • Öppna Kalender på din Mac och titta under Annat. Kontrollklicka och välj Sluta prenumerera.

Lägga till andra kalendrar

Appen Kalender använder branschstandardformatet ”iCalendar” för byte och schemaläggning av kalenderinformation. Du kan prenumerera på ytterligare kalendrar som sportscheman och skolevenemang. De här kalendrarna visas i iCloud-avsnittet i deras kalenderlista och du kan läsa om hur du lägger till dem.