Få hjälp med att lägga till busskort för Beijing och Shanghai i iPhone eller Apple Watch

Om du behöver hjälp med att lägga till ett busskort i iPhone eller Apple Watch så att du kan använda Express Transit med Apple Pay i Beijing och Shanghai följer du stegen nedan.

Kontrollera att du kan lägga till ett busskort

Kontrollera statusen för Apple Pay på sidan Systemstatus. Om det är något problem försöker du igen när det är löst. Om det inte finns något problem kontrollerar du att du använder iPhone 6, iPhone 6 Plus eller senare, eller Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller senare. Kontrollera också att du har ställt in Face ID, Touch ID eller en lösenkod på din enhet.

Försök att lägga till ett busskort

Se om du kan lägga till ditt busskort för Beijing eller Shanghai i Apple Pay efter varje steg:*

1. Kontrollera att din enhet är inställd på Kina som region.
    • På iPhone går du till Inställningar > Allmänt > Språk och region. Rulla sedan ned till Region.
    • För Apple Watch öppnar du appen Watch på din iPhone. Gå sedan till fliken Min klocka, tryck på Allmänt > Språk och region och kontrollera din region.
  2. Uppdatera till iOS 11.3 eller watchOS 4.3 eller senare.
  3. Kontrollera att du har en internetanslutning.
  4. Kontrollera att du är inloggad på iCloud med ditt Apple-ID.
  5. Starta om din iPhone eller Apple Watch.

Försök att skapa ett busskort i Wallet

För att kunna skapa ett nytt busskort i Wallet måste du använda ett kinesiskt UnionPay-betalkort som du har lagt till i Wallet.

Om du ser en bock och det står Klar men du inte ser busskortet i Wallet:

1. Tryck på plustecknet i Wallet.
  2. Tryck på Fortsätt.
  3. Tryck på Beijing Transit Card eller Shanghai Transit Card.
  4. Tryck på busskortet som visar det datum då du försökte köpa kortet.
  5. Tryck på Nästa.

Om busskortet ändå inte visas i Wallet kontaktar du kortutfärdaren för att få hjälp och ange transaktions-id:t.

Försök överföra saldot från ditt fysiska busskort

Så här överför du saldot från ditt fysiska busskort till Wallet:

• Kontrollera att du använder iPhone 7 eller senare och Apple Watch Series 1 eller senare. För iPhone 6, iPhone 6 Plus eller senare följer du stegen för att skapa ett kort i Wallet.
  • Kontrollera att du har minst 25 RMB på ditt busskort för Beijing eller mer än 20 RMB på ditt busskort för Shanghai.

Se till att ditt kort ligger på en plan yta som inte är av metall. Låt ovandelen av iPhone-enheten vila på busskortets mitt. Lämna det på kortet utan att flytta det tills det står ”Kort tillagt”. Processen kan ta några minuter. Det kan underlätta om du håller busskortet och din iPhone i handen.

* Kontrollera med kortutgivaren för information om vilka kollektivtrafikkort som du kan använda med Apple Pay. Express Transit med Apple Pay är för närvarande i betaversion i Beijing och Shanghai.

Ta bort alla kort från din enhet

Läs om hur du kan ta bort alla kort från din enhet.

För iPhone och Apple Watch

När du är ansluten till internet går du till Inställningar > [ditt namn] > Denna [enhet] (eller välj din klocka) > Ta bort alla kort.

Om du väljer Ta bort alla kort tas alla dina kort bort från enheten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.