Om du inte kan lägga till kollektivtrafikkort till din iPhone eller Apple Watch i Fastlandskina

Om du behöver hjälp med att lägga till ett kollektivtrafikkort på din iPhone eller Apple Watch så att du kan använda Express Transit med Apple Pay i Fastlandskina provar du stegen nedan.

Kontrollera att du kan lägga till ett kollektivtrafikkort

Kontrollera statusen för Apple Pay på sidan Systemstatus. Om det är något problem försöker du igen när det är löst. Om det inte finns något problem kontrollerar du att du använder en iPhone 6s eller senare, eller Apple Watch Series 3 eller senare, med den senaste versionen av iOS eller watchOS.* Du kan fråga ditt kollektivtrafikföretag vilka enheter som är kompatibla med ditt kollektivtrafikkort. Kontrollera också att du har ställt in Face ID, Touch ID eller en lösenkod på din enhet.

* Beroende på din plats kan du kanske använda en Apple Watch Series 1 eller en Apple Watch Series 2.

Försök att lägga till ett kollektivtrafikkort

Se om du kan lägga till kollektivtrafikkortet i Apple Pay efter varje steg:**

1. Kontrollera att din enhet är inställd på Fastlandskina som region.
    • På din iPhone öppnar du Inställningar, trycker på Allmänt, trycker på Språk och region och rullar sedan till Region.
    • För Apple Watch öppnar du appen Watch på din iPhone. Gå sedan till fliken Min klocka, tryck på Allmänt, tryck på Språk och region och kontrollera din region.
  2. Uppdatera till den senaste iOS-versionen eller den senaste watchOS-versionen.
  3. Kontrollera att du har en internetanslutning.
  4. Kontrollera att du är inloggad på iCloud med ditt Apple-ID.
  5. Starta om din iPhone eller Apple Watch.

Kollektivtrafikkort i Wallet-appen kan inte överföras till ett annat Apple-ID.

Försök att skapa ett kollektivtrafikkort i Wallet

Om du vill skapa ett nytt kollektivtrafikkort i Wallet måste du använda ett kredit- eller betalkort från China UnionPay som du har lagt till i Wallet

Om du ser en bock och det står Klar men du inte ser kollektivtrafikkortet i Wallet:

1. Tryck på knappen för att lägga till i Wallet.
  2. Tryck på Fortsätt.
  3. Tryck på [stadens namn] Kollektivtrafikkort.
  4. Tryck på kollektivtrafikkortet som visar det datum då du försökte köpa kortet.
  5. Tryck på Nästa.

Om kollektivtrafikkortet ändå inte visas i Wallet kontaktar du kortutfärdaren för att få hjälp och anger transaktions-ID:t.

Försök överföra saldot från ditt fysiska kollektivtrafikkort för Shanghai

Så här överför du saldot från ditt fysiska kollektivtrafikkort till Wallet:

• Kontrollera att du använder iPhone 7 eller senare och Apple Watch Series 1 eller senare. För iPhone 6, iPhone 6 Plus eller senare följer du stegen för att skapa ett kort i Wallet.
  • Se till att du har mer än 20 RMB på ditt kollektivtrafikkort för Shanghai.

Se till att ditt kort ligger på en plan yta som inte är av metall. Lägg ovandelen av din iPhone mot kollektivtrafikkortets mitt. Låt enheten ligga kvar på kortet utan att flytta den tills det står ”Kort tillagt”. Processen kan ta några minuter. Det kan underlätta om du håller kollektivtrafikkortet och din iPhone i handen.

**Fråga kortutfärdaren vilka kollektivtrafikkort som du kan använda med Apple Pay.

Ta bort alla kort från din enhet

Om du måste lämna in enheten för service eller om du byter in eller ger bort din gamla enhet kan du ta bort alla kort från enheten, så att den inte kan användas med Apple Pay för att göra köp.

För iPhone och Apple Watch

När din iPhone är ansluten till internet:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn].
  3. Tryck på [enhet] (eller välj din klocka).
  4. Tryck på Ta bort alla kort.

Om din enhet blir stulen, tappas bort eller inte svarar kan du ta bort alla kort från avsnittet Enheter på din Apple-ID-kontosida. Om du väljer Ta bort alla kort tas alla dina kort bort från enheten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.