Använda Express Transit med Apple Pay i Beijing och Shanghai

Det har aldrig varit enklare eller bekvämare att åka kollektivt i Beijing och Shanghai. Läs om hur du använder Express Transit med Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch.

Om du vill använda Express Transit med Apple Pay i Beijing eller Shanghai måste du först ställa in ditt busskort med Apple Pay på iPhone 6, iPhone 6 Plus eller senare, eller Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller senare.*

Betala för din resa med busskortet via Apple Pay

Du kan använda Express Transit med Apple Pay för att betala för kollektivtrafik. I Beijing kan du använda busskortet för att betala för tunnelbana och buss. I Shanghai kan du använda busskortet för att betala för tunnelbana, buss, färja och maglevtåg.

När du passerar in eller ut genom biljettspärrar håller du bara toppen av din iPhone eller urtavlan på din Apple Watch inom några centimeter från skannern på biljettspärren tills du känner en vibration. Du kommer se Klar och en bock på bildskärmen. iPhone eller Apple Watch måste vara påslagna men de behöver inte vara anslutna till ett nätverk. Med Express Transit behöver du inte validera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod, och du behöver inte aktivera eller låsa upp enheten eller öppna någon app.

Du behöver göra följande för att betala i butiker med ditt kredit- eller betalkort:

1. På en iPhone med Touch ID dubbelklickar du på hemknappen när iPhone-enheten är låst eller väljer kortet i Wallet och autentiserar innan du håller din iPhone nära läsaren.
  2. På iPhone X dubbelklickar du på sidoknappen och autentiserar med Face ID innan du håller din iPhone nära läsaren.

Stationspersonal kan behöva se över ditt busskort i Apple Pay. Om det behövs ställer du in din enhet i serviceläge innan du räcker över den till stationspersonalen:

• Öppna Wallet på din iPhone och tryck på infoknappen . Öppna sedan serviceläget och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.
  • Din Apple Watch tar du av från handleden, skriver in lösenkoden för att låsa upp den och dubbelklickar på sidoknappen. Sedan väljer du ditt busskort, trycker hårt på skärmen, trycker på Serviceläge och ber stationspersonalen att hålla din Apple Watch med bildskärmen nedåt.

Byta ditt Express Transit-busskort

Det första busskortet som du lägger till i Wallet är ditt Express Transit-kort. Om du lägger till fler busskort och vill byta ditt Express Transit-kort följer du dessa steg.

iPhone

1. Gå till Inställningar > Wallet och Apple Pay.
  2. Tryck på Expresskollektivtrafikskort på iPhone 6s, iPhone 6s Plus och senare. Tryck på Automatiskt kollektivtrafikskort på iPhone 6 och iPhone 6 Plus.
  3. Välj ett nytt busskort och auktorisera med Face ID, Touch ID eller lösenkod.

Apple Watch

1. Öppna appen Watch på iPhone-enheten.
  2. Gå till fliken Min klocka och tryck sedan på Wallet och Apple Pay > Express Transit Card.
  3. Välj ett nytt kort och auktorisera genom att skriva in din lösenkod på Apple Watch.

Om du inte vill ange ett kort för Express Transit väljer du bara Inget.

Kontrollera saldot på ditt busskort

Öppna Wallet på din iPhone och klicka sedan på ditt busskort. Ditt nuvarande saldo visas.

Dubbelklicka på sidoknappen på din Apple Watch och svep till busskortet för att visa saldot. Du kan också öppna Wallet, trycka på ditt busskort och rulla ner med Digital Crown för att se ditt nuvarande saldo.

Du kan få notiser när saldot är lågt. Om du vill ha det öppnar du Wallet, trycker på busskortet och sedan på infoknappen . Tryck sedan på Saldo > Ingen påminnelse och följ stegen för att ställa in notiser.

Lägga till pengar på busskortet

Lägg till pengar på busskortet med ett kinesiskt UnionPay-betalkort som du har lagt i Wallet. Det minsta beloppet som du kan lägga till på din iPhone är 1 RMB i Beijing och 10 RMB i Shanghai. Det minsta beloppet som du kan lägga till på din Apple Watch är 10 RMB. Det största beloppet som du kan lägga till åt gången är 500 RMB. Det högsta saldot du kan ha på busskortet i Wallet är 1 000 RMB.

På din iPhone:

1. Öppna Wallet.
  2. Tryck på busskortet som du vill lägga till pengar på.
  3. Tryck på infoknappen , tryck på Fyll på pengar och välj en summa och tryck sedan på Lägg till.
  4. Välj ditt UnionPay-betalkort och använd Face ID, sätt fingret på Touch ID eller ange lösenkoden för att slutföra transaktionen.

På Apple Watch:

1. Öppna Wallet.
  2. Tryck på busskortet.
  3. Rulla till Kortalternativ och tryck på Fyll på pengar.
  4. Följ instruktionerna på skärmen.

Se till att du har tillräckligt med pengar till hela resan på busskortet i Apple Pay innan du påbörjar resan. Se också till att batteriet är tillräckligt laddat för hela resan.

Du kan också fylla på pengar via apparna Beijing Transit och Shanghai Transit.

* Express Transit med Apple Pay är för närvarande i betaversion i Beijing och Shanghai.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.