Använda Express Transit med Apple Pay i Fastlandskina

Det har aldrig varit enklare eller bekvämare att åka kollektivt i Fastlandskina. Läs om hur du använder Express Transit med Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch.

Om du vill använda Express Transit med Apple Pay i Kina, fastlandet måste du först ställa in ditt busskort med Apple Pay på en kompatibel enhet: iPhone 6s och senare eller Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 och senare. Du kan fråga ditt kollektivtrafikföretag vilka enheter som är kompatibla med ditt kollektivtrafikkort.

Betala för din resa med busskortet via Apple Pay

Du kan använda Express Transit med Apple Pay för kollektivtrafikstjänster som metro och buss.1

1. När du går igenom biljettspärrarna håller du den övre delen av din iPhone eller din Apple Watch-skärm nära mitten av skannern tills du känner en vibration.
  2. Du kommer se Klar och en bock på bildskärmen. iPhone eller Apple Watch måste vara påslagna men de behöver inte vara anslutna till ett nätverk. Med Express Transit behöver du inte validera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod, och du behöver inte aktivera eller låsa upp enheten eller öppna någon app.
  3. När du går ut genom biljettspärrarna håller du den övre delen av din iPhone eller din Apple Watch-skärm nära mitten av skannern tills du känner en vibration

På din kompatibla iPhone med den senaste versionen av iOS finns expresskort med strömsparläge tillgängligt i upp till fem timmar när din iPhone behöver laddas. Du kan trycka på sidoknappen för att kontrollera om expresskort är tillgängligt när din iPhone behöver laddas. Om du gör detta ofta kan batteritiden minska avsevärt för expresskort. Om du väljer att stänga av din iPhone är inte funktionen tillgänglig.

Du behöver göra följande för att betala i butiker med ditt kredit- eller betalkort:

• På en iPhone med Touch ID dubbelklickar du på hemknappen när iPhone-enheten är låst eller väljer kortet i Wallet och autentiserar innan du håller din iPhone nära läsaren.
  • På iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR och senare dubbelklickar du på sidoknappen och autentiserar med Face ID innan du håller din iPhone nära läsaren.

Om stationspersonal måste se över ditt busskort i Apple Pay ställer du in din enhet i serviceläge innan räcker över den:

• Öppna appen Wallet på din iPhone och tryck sedan på knappen symbolen mer. Öppna sedan serviceläget och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.
  • Ta av din Apple Watch från handleden, skriv in lösenkoden för att låsa upp den och dubbelklicka på sidoknappen. Välj sedan ditt busskort, tryck hårt på skärmen, tryck på Serviceläge och be stationspersonalen att hålla din Apple Watch med bildskärmen nedåt.

Byta ditt Express Transit-busskort

Det första busskortet som du lägger till i Wallet är ditt Express Transit-kort. Om du lägger till fler busskort och vill byta ditt Express Transit-kort följer du dessa steg.

iPhone

1. Gå till appen Inställningar och tryck sedan på Wallet och Apple Pay.
  2. Tryck på Expresskollektivtrafikskort på iPhone 6s, iPhone 6s Plus och senare. Tryck på Automatiskt kollektivtrafikskort på iPhone 6 och iPhone 6 Plus.
  3. Välj ett nytt busskort och auktorisera med Face ID, Touch ID eller lösenkod.

Apple Watch

1. Öppna appen Watch på iPhone-enheten.
  2. Gå till fliken Min klocka och tryck sedan på Wallet och Apple Pay och sedan på Express Transit Card.
  3. Välj ett nytt kort och auktorisera genom att skriva in din lösenkod på Apple Watch.

Om du inte vill ange ett kort för Express Transit väljer du bara Inget.

Apple Watch och iPhone med busskort

Kontrollera saldot på ditt busskort

Öppna appen Wallet på din iPhone och klicka sedan på ditt busskort. Ditt nuvarande saldo visas.

Dubbelklicka på sidoknappen på din Apple Watch och svep till busskortet för att visa saldot.

Du kan få notiser när saldot är lågt. Om du vill ha det öppnar du Wallet, trycker på busskortet och sedan på knappen symbolen mer. Tryck på Saldo och sedan på Ingen påminnelse och följ stegen för att ställa in notiser.

Om saldot på ditt busskort inte uppdateras

1. Öppna appen Wallet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på busskortet
  3. Tryck på knappen Mer .
  4. Slå på serviceläge och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Slå på serviceläge och tryck på kortet. Om saldot fortfarande inte stämmer startar du om din iPhone.

Lägga till pengar på busskortet

Lägg till pengar på busskortet med ett China UnionPay-betalkort eller -kreditkort som du har lagt i Wallet. Det lägsta till högsta beloppet du kan lägga till i din iPhone eller Apple Watch kan skilja sig åt mellan kollektivtrafikföretag.

På din iPhone:

1. Öppna appen Wallet.
  2. Tryck på busskortet som du vill lägga till pengar på.
  3. Tryck på knappen symbolen mer och sedan på Fyll på pengar och välj sedan ett belopp och tryck på Lägg till.
  4. Välj ditt UnionPay-kreditkort eller -betalkort och använd Face ID, Touch ID eller din lösenkod för att slutföra transaktionen.

På Apple Watch:

1. Öppna appen Wallet.
  2. Tryck på busskortet.
  3. Rulla till Kortalternativ och tryck på Fyll på pengar.
  4. Följ instruktionerna på skärmen.

Se till att du har tillräckligt med pengar till hela resan på busskortet i Apple Pay innan du påbörjar resan. Se också till att batteriet är tillräckligt laddat för hela resan.

Du kan även lägga till pengar via ditt kollektivtrafikföretags app.

1. I Shanghai kan du använda busskortet för att betala för tunnelbana, buss, färja och maglevtåg.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.