Lägga till ett kollektivtrafikkort för Apple Pay i Fastlandskina

Läs om hur du lägger till ett kollektivtrafikkort på din iPhone eller Apple Watch och använder Express Transit med Apple Pay för att åka kollektivt i Fastlandskina.

Du kan skapa ett nytt kollektivtrafikkort i Wallet som du ska använda med Apple Pay.Det första kollektivtrafikkortet som du lägger till i Wallet blir automatiskt ditt Express Transit-kort.2

Se vad du behöver för att skapa ett nytt kollektivtrafikkort i Wallet-appen som du ska använda med din iPhone eller Apple Watch.

Så här skapar du ett nytt kollektivtrafikkort i Wallet för användning med Apple Pay

Du kan skapa ett nytt kollektivtrafikkort i Wallet-appen som du kan använda på din iPhone eller Apple Watch.

Så här skapar du ett nytt kollektivtrafikkort för din iPhone

1. Öppna appen Wallet och tryck på lägg till-knappen plustecken.
  2. Tryck på Fortsätt. I Fastlandskina kan du vara tvungen att skapa eller uppdatera en sexsiffrig lösenkod.
  3. Tryck på [stadens namn] Kollektivtrafikkort.
  4. Välj ett belopp att sätta in på ditt kollektivtrafikkort. Du kan debiteras en extra, återbetalningsbar insättning på 20 RMB om du använder ett kollektivtrafikkort för Shanghai eller China T-Union.
  5. Följ stegen för att skapa ett nytt kollektivtrafikkort på din iPhone.

Så här skapar du ett nytt kollektivtrafikkort till din Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på Lägg till kort.
  4. Tryck på Fortsätt. I Fastlandskina kan du vara tvungen att skapa eller uppdatera en sexsiffrig lösenkod.
  5. Tryck på [stadens namn] Kollektivtrafikkort.
  6. Välj ett belopp att sätta in på ditt kollektivtrafikkort. Du debiteras en extra, återbetalningsbar insättning på 20 RMB om du använder ett kollektivtrafikkort för Shanghai eller China T-Union.
  7. Följ instruktionerna för att skapa ett nytt kort.

Flytta ditt kollektivtrafikkort från din iPhone till en Apple Watch

1. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Om du har flera klockor väljer du en.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Rulla ned till kollektivtrafikkortet som du vill flytta till din Apple Watch.
  4. Tryck på knappen Lägg till vid kortet.

Använd appen Watch för att flytta ditt kollektivtrafikkort tillbaka till din iPhone. Flytta inte ditt kollektivtrafikkort under en kollektivresa.

Se till att använda samma enhet till att starta och avsluta din resa. Till skillnad från kreditkort och betalkort i Wallet kan kollektivtrafikkort bara finnas på en enhet åt gången.

Vad händer sedan

Läs mer om att åka kollektivt med Apple Pay.

Få hjälp med att lägga till ett busskort i Apple Pay.

Se Så här överför du saldo på kollektivtrafikkort för Shanghai till iPhone eller Apple Watch.

Med kollektivtrafikföretagets app kan du till exempel lägga till pengar på ditt kollektivtrafikkort i Wallet och få en återbetalning för kortet. Mer information finns i instruktionerna från utfärdaren av kollektivtrafikkortet.

Det här behöver du för att skapa ett nytt kollektivtrafikkort

För iPhone behöver du:3

• iPhone 6s eller senare med Face ID, Touch ID eller en lösenkod
  • Ett betal- eller betalkort för China UnionPay som du har lagt till i Wallet
  • Den senaste iOS-versionen
  • En internetanslutning
  • Ett Apple-ID som är inloggat i iCloud
  • Enhetens region måste vara inställd på Fastlandskina

För Apple Watch behöver du:

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  2. Kontrollera med kortutgivaren för information om vilka kollektivtrafikkort som du kan använda med Apple Pay.
  3. Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Face ID, Touch ID eller din lösenkod på din iPhone eller Apple Watch, tas alla kreditkort, betalkort och busskort bort från enheten. När du tar bort ett busskort från en enhet, kommer det återstående saldot att sparas och vara tillgängligt att föras tillbaka eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är ansluten till ett nätverk och inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
  4. Beroende på din plats kan du kanske använda en Apple Watch Series 1 eller en Apple Watch Series 2. Apple Watch (1:a generationen) och Apple Watch Edition (1:a generationen) är inte kompatibla med Express Transit för Apple Pay i Fastlandskina.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.