Apple Pay är kompatibelt med dessa enheter

Läs om vilka iPhone-, iPad-, Apple Watch- och Mac-modeller som är kompatibla med Apple Pay och var du kan använda dem för inköp och betalningar.

iPhone

iPhone-modeller med Face ID

iPhone-modeller med Touch ID förutom iPhone 5s

Identifiera din iPhone-modell för att se om den har stöd för Apple Pay.

Du kan använda Apple Pay med en kompatibel iPhone för inköp och betalningar:

iPad

iPad Pro-, iPad Air-, iPad- och iPad mini-modeller med Touch ID eller Face ID

Du kan använda Apple Pay med en kompatibel iPad för inköp och betalningar:

Apple Watch

Apple Watch Series 1 och 2 eller senare

Apple Watch (1:a generationen)7

Du kan använda Apple Pay med en kompatibel Apple Watch för inköp och betalningar:

Mac

Mac-modeller med Touch ID

Mac-modeller lanserade 2012 eller senare med en iPhone eller Apple Watch med Apple Pay aktiverat

Du kan använda Apple Pay med en kompatibel Mac för betalningar på webben i Safari2 och i Företagschatt.6

1. Du behöver en iPhone 8 eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare för att använda Apple Pay till butiksköp i Japan. Du kan även använda en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.
  2. I Fastlandskina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på kompatibla iPhone- och iPad-enheter som använder iOS 11.2 eller senare.
  3. Inte alla iPhone- och Apple Watch-modeller är kompatibla med kollektivtrafiken i Japan och i Beijing och Shanghai i Fastlandskina.
  4. Endast i USA. Tjänsterna för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och Apple Cash-kort tillhandahålls av Green Dot Bank som är medlem i FDIC. Läs mer om villkoren.
  5. Det är inte alla Apple Watch-modeller som är kompatibla med student-ID-kort i USA.
  6. Företagschatt är för närvarande i betaversion. I vissa länder blir Företagschatt tillgängligt enligt ett rullande schema.
  7. I Japan kan inte Apple Watch (1:a generationen) användas för belöningsprogram.