Apple TV-appen och integritet

Apple TV-appen har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

• Apple TV-appen samlar dina favoritfilmer och TV-program på ett och samma ställe och rekommenderar andra som du kanske tycker om.
  • Apple samlar in information om dina köp, hämtningar, aktivitet i Apple TV-appen och vad och var du tittar på innehåll i Apple TV-appen och i anslutna appar på alla dina enheter som stöds. Vi använder den här informationen till att tillhandahålla tjänsten och förbättra Apple TV-appen för dig och andra.
  • Vi använder också information om dina köp, hämtningar, aktiviteter i Apple TV-appen och vilket innehåll du tittar på och när så att vi kan skräddarsy funktioner och tillhandahålla personanpassade rekommendationer. Du kan välja att dessa data inte ska användas för detta ändamål på det sätt som beskrivs nedan.
  • Vi använder information om filmerna och TV-programmen som du köper och hämtar så att vi kan tillhandahålla annonser och vara säkra på att sökannonserna i App Store och annonserna i Apple News och Aktier (om tillgängligt) är relevanta för dig. Nedan kan du se vilka val du har angående den här typen av annonser.
  • För att identifiera och förhindra bedrägerier beräknar vi en enhetstillförlitlighetspoäng med hjälp av information om hur du använder enheten, inklusive det ungefärliga antalet telefonsamtal eller mejl du tar emot eller skickar, när du försöker göra ett inköp. Information som skickas är utformad så att Apple inte kan avläsa de verkliga värdena på din enhet. Poängen lagras på våra servrar under en begränsad tid.

Med Apple TV kan du titta på TV-program och filmer på ett enda ställe. Du kan titta på innehåll som du har köpt eller hyrt från Apple. Om de är tillgängliga får du även tillgång till innehåll via Apple TV+, Apple TV-kanaler och anslutna videoappar från tredje part. Du kan komma åt allt det här innehållet via Apple TV-appen på enheter som stöds och är inloggade med samma Apple‑ID.

Apple använder din enhets serienummer till att kontrollera om du är behörig att få tjänsteerbjudanden när du aktiverar en enhet eller loggar in i Apple TV-appen.

Tillhandahållande av Apple TV-appen

Vi använder din personliga information till att leverera tjänsterna och funktionerna i Apple TV-appen. Den här informationen inkluderar din konto- och betalningsinformation som du kan visa och ändra i Inställningar.

Apple samlar in information om vad du köper och tittar på i Apple TV-appen på dina enheter som stöds och är inloggade med samma Apple‑ID. Apple lagrar den här informationen som associeras med ditt Apple‑ID så att vi kan visa vad du tittar på på dina enheter som stöds. Om du tillåter att en app från tredje part ansluts till Apple TV-appen kommer Apple även att samla in denna information från den appen på dina enheter som stöds. Apple-appar med innehåll som stöds, exempelvis Apple Music, ansluts automatiskt när du börjar använda Apple TV-appen.

Information om vad du tittar på kommer att omfatta innehåll du spelar upp, när du spelade upp det, vilken enhet du spelade upp det på och var i innehållet du pausade eller slutade titta. Vi samlar även in en detaljerad historik över all uppspelningsaktivitet för Apple TV-kanaler och Apple TV+.

Om du tillåter att Apple TV-appen får tillgång till din platsinformation används den informationen till att visa innehåll som är tillgängligt i ditt område.

Förbättring av Apple TV-appen

Apple samlar in information om din användning av Apple TV-appen, inklusive vilka av dess funktioner du använder (t.ex. Nästa eller Bibliotek), objekt du söker efter, notiser du interagerar med och innehållssidor som du navigerar på eller läser samt information om fel eller krascher i appen. Vi använder den här informationen och information om vad du tittar på som hjälp för att förbättra och optimera Apple TV-appen för dig och andra. Vi samlar också in information om din enhet, som enhetstyp, versionen av operativsystemet och hur mycket ledigt utrymme det finns på enheten. Vi kan använda den här informationen till att avgöra om det går att hämta det begärda innehållet, att förstå allmänna trender när det gäller enhetslagring och om enheten är ansluten via Wi-Fi eller ett mobilnät. Genom att känna till det tillgängliga utrymmet på din enhet kunde vi till exempel bygga funktionen som gör det möjligt att köpa filmer på iPhone utan att hämta dem vid inköpstillfället.

Anpassning av Apple TV-appen

Vi anpassar Apple TV-appen så att du lättare kan upptäcka det innehåll som är mest relevant för dig. Till exempel rekommenderar vi filmer som vi tror att du kan vara intresserad av baserat på filmer som du har sett tidigare. Vi anpassar din upplevelse med hjälp av information som omfattar vad du tittar på, dina köp, hämtningar, navigering och annan aktivitet i Apple TV-appen.

Om du inte vill att Apple ska använda information om vad du tittar på på den här enheten i Apple TV-appen till att anpassa din upplevelse på alla enheter som stöder Apple TV-appen kan du stänga av anpassningsfunktionerna i Inställningar. I iOS och iPadOS öppnar du Inställningar > TV > Använd uppspelningshistorik. I tvOS öppnar du Inställningar > Appar > TV > Använd uppspelningshistorik.

Annonsering

Vi använder information om filmerna och TV-programmen du köper från Apple till att säkerställa att annonserna på App Store är relevanta. Vi skapar grupper av personer, även kallade segment, som har liknande egenskaper och vi använder dessa grupper för riktade annonser. Information om dig används till att avgöra vilka segment du ingår i och därför vilka annonser som visas för dig. För att skydda din integritet levereras riktad annonsering endast om fler än 5000 personer uppfyller målvillkoren. Vi använder även liknande information till att göra annonserna i Apple News och Aktier mer relevanta, men på ett sätt som är kopplat till ett ID som är specifikt för Apple News och inte till ditt Apple‑ID.

Om du inte vill få annonser som är riktade mot dina intressen från Apples annonsplattform kan du välja att begränsa annonsspårning. Detta gör att ditt Apple‑ID inte får sådana annonser på enheter där du är inloggad med samma Apple‑ID.

Läs mer om annonsering och integritetsskydd i sökannonser och News på https://support.apple.com/HT205223

Läs mer om hur du kan undvika att få intressebaserade annonser i App Store och Apple News på https://support.apple.com/HT202074

Informationsdelning med tredje part

Vi är skyldiga att tillhandahålla viss icke-personlig information till strategiska partner som arbetar med Apple för att tillhandahålla våra produkter och tjänster, hjälpa Apple med marknadsföring till konsumenter och sälja annonser å Apples vägnar för visning på App Store och Apple News och Aktier. Vi kan exempelvis dela icke-personlig information om dina transaktioner och tittarvanor till strategiska Apple TV-partners, till exempel innehållsägare, så att de kan mäta framgångar för sina kreativa verk, uppfylla royalty- och redovisningskrav samt för att förbättra sina associerade produkter och tjänster.

Lagring

Vi sparar personlig information som är associerad med dina köp, hämtningar och tittaraktiviteter i Apple TV-appen under olika tidslängder beroende på företagsbehov, avtalsenliga skyldigheter och gällande lagar. För inköp och hämtningar innebär det ofta att informationen lagras i minst tio år. Vi behåller även ett register med dina köp och hämtningar av innehåll under minst så lång tid som du har ett konto hos oss så att du kan hämta detta innehåll på nytt i enlighet med våra villkor. Vi behåller annan information som navigeringsaktivitet och sökningar under upp till två år. Viss information, t.ex. transaktioner, men inte din lagrade kortinformation, kan behållas i företagsregister även efter att du har avslutat ditt konto eller slutat använda Apple TV-appen

Rensa uppspelningshistorik

Du kan rensa uppspelningshistoriken i Apple TV-appen i Inställningar. I Apple TV-appen i iOS och iPadOS öppnar du Konto > Rensa uppspelningshistorik. I tvOS öppnar du Inställningar > Appar > TV > Rensa uppspelningshistorik. Det här tar bort alla TV-program och filmer från kön Nästa och avassocierar all eventuell uppspelningshistorik från ditt konto. Det här gäller för alla enheter som använder samma Apple‑ID.

Du kan ta bort enskilda objekt från kön Nästa genom att trycka ned länge på avsnittet och välja Ta bort från Nästa. Om du väljer Ta bort från senast visade i samma meny kommer det även att ta bort avsnittet från att användas till att generera personligt anpassade rekommendationer. Apple kommer däremot att spara register med uppspelningshistorik från Apple TV-kanaler och Apple TV+ för rapporterings- och royaltykrav.

Anslutna appar från tredje part

Du måste ge tillstånd för dina appar från tredje part som deltar att vara anslutna till Apple TV-appen för att börja dela det du tittar på från de apparna med Apple. När du ställer in Apple TV-appen kan du bli ombedd att ge tillstånd för flera appar en i taget. En del av apparna kan vara appar som du inte redan har installerat på den enheten, och dina inställningar kommer att användas om de installeras senare. Vare sig du ger appar tillstånd eller inte kan du ändra inställningar för de enskilda apparna senare i Inställningar.

Om du vid ett senare tillfälle bestämmer att en av dina appar från tredje part inte ska vara ansluten till Apple TV-appen kan du koppla från den appen från Apple TV-appen och Apple kommer att sluta samla in uppspelningsdata från den tredjepartsappen. I Apple TV-appen i iOS och iPadOS öppnar du Konto > Anslutna appar, markerar appen från tredje part och avaktiverar den. I tvOS öppnar du Inställningar > Appar > TV > Anslut till TV, markerar appen från tredje part och avaktiverar den. När du tar bort en app från tredje part från Apple TV-appen kan du även radera all uppspelningsinformation som Apple har samlat in om innehåll du har tittat på från den appen genom att välja alternativet Ta bort och rensa uppspelningshistorik. Du kan också när som helst välja att radera alla uppspelningsinformation som Apple har samlat in om allt innehåll från tredje part som du tittar på i Apple TV-appen genom att rensa uppspelningshistoriken enligt beskrivningen ovan. Om du rensar din uppspelningshistorik i någon av de beskrivna instanserna rensas endast de uppspelningsdata från tredjepartsappar som lagras av Apple för Apple TV-appen. Eventuella uppspelningsdata som lagras separat av appleverantören från tredje part (t.ex. inuti dess egen app eller på egna servrar) påverkas inte.

Du bör också granska villkor, integritetspolicyer och praxis hos tredjepartsappar som deltar för att förstå hur de använder och delar din uppspelningsinformation och relaterad information.

Skydd mot bedrägeri och annat skadligt beteende

Vi samlar även in personlig information för att förhindra bedrägeri och annat skadligt beteende i Apple TV-appen. Denna information inkluderar enhetsinformation, till exempel enhetstyp och programvaruversion, platsinformation, om den finns tillgänglig, historik för hämtningar och köp samt annan aktivitet i Apple TV-appen.

När du försöker göra ett inköp beräknar vi även en enhetstillförlitlighetspoäng på din enhet med hjälp av information om hur du använder enheten, inklusive det ungefärliga antalet telefonsamtal eller mejl du tar emot eller skickar. Information som skickas är utformad så att Apple inte kan avläsa de underliggande värdena på din enhet. Poängen lagras på våra servrar under en begränsad tid.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.