Få en kopia av data som är kopplade till ditt Apple-ID-konto

Apple vill ge sina kunder kontroll över sina data och sin integritet, och du har därför möjlighet att få en kopia av data kopplade till ditt Apple-ID. Tillgång till den här funktionen varierar beroende på land och region.

Om data som är kopplade till ditt Apple-ID

Du kan begära att få en kopia av data som Apple lagrar och som är kopplade till ditt Apple-ID. Informationen som du kan begära omfattar bland annat:

• kontoinformation om ditt Apple-ID och uppgifter om inloggning

• Data som du lagrar på iCloud, som kontakter, kalendrar, anteckningar, bokmärken, påminnelser, e-postmeddelanden, bilder, videor och dokument.

• Information om appanvändning, om den är relaterad till användningen av iCloud, Apple Music, Game Center och andra tjänster.

• En lista över objekt som du köpt eller hämtat från App Store, iTunes Store och Apple Books, samt din surfhistorik i dessa affärer.

• Uppgifter om dina transaktioner med Apple Store och support.

• Uppgifter om marknadsföringskommunikation, inställningar och övrig aktivitet.

• För EU-baserade användare: App Store-information och Installera app-aktivitet.

För alla data som inte ingår gäller att de är i en form som inte kan kopplas till en person eller ett Apple-ID eller så är de lagrade i ett format med heltäckande kryptering som Apple inte kan dekryptera. Det kan också vara så att de inte alls lagras av Apple. Dessutom kan vissa data ha sparats under en mycket kort period och inte längre finnas på våra servrar.

Apple strävar efter att bara samla in och lagra den minsta mängd data som behövs för att tillhandahålla tjänsterna som du använder.

Läs mer om Apples integritetspolicy och rutiner

Vilka data som är kopplade till ditt konto och hur vi svarar på dataförfrågningar kan komma att ändras eftersom vi ständigt arbetar med våra lagrings- och insamlingsmetoder så att de blir mer precisa och konsekventa.

Så här begär du en kopia av dina data

1. Logga in på privacy.apple.com med ditt Apple-ID och lösenord.

2. Välj Begär en kopia av dina data.

3. Välj vilka data du vill hämta på följande sida. Om alternativet inte visas betyder det att den här funktionen inte är tillgänglig i ditt land eller din region.

• För EU-baserade användare: Du kan schemalägga en engångshämtning eller återkommande hämtning (antingen varje dag i 30 dagar eller varje vecka i 180 dagar) av vissa data, inklusive App Store-information och Installera app-aktivitet.

4. Välj Fortsätt.

När du begär att få en kopia av dina data (eller en delmängd av dina data) bekräftar vi först att det är du som kontoinnehavare som har utfärdat denna begäran. Efter verifieringen organiserar vi data som är kopplade till ditt Apple-ID i filformat som är lätta att förstå. När data är klara lägger vi upp dem på din Apple-ID-kontosida och meddelar dig att de är tillgängliga. Du har 14 dagar på dig för att hämta dina data. Därefter tas de bort från den platsen och du måste begära att få dem igen.

Information om de data vi tillhandahåller

Vi tillhandahåller dina data i de ursprungliga formaten eller i standardformat som är lätta att öppna och läsa. Bilder, videor och dokument tillhandahålls på sitt standardformat. Kontakter, kalendrar, bokmärken och e-postmeddelanden tillhandahålls i format som VCF, ICS, HTML och EML. Information om appanvändning tillhandahålls som ett kalkylblad eller i filformat som JSON, CSV eller PDF.

Om du behöver hjälp med att förstå detaljer i dina datafiler tillhandahåller vi filhandböcker (i PDF) som beskriver de typer av data som är kopplade till ditt konto. I USA måste du begära dessa vägledningar och endast vägledningar för dina specifika data tillhandahålls. För att se information för en speciell fil väljer du den app eller tjänst till vilken filen är kopplad. Den här hjälpen är tillgänglig endast för filer som är skapade av appar och tjänster och inte för innehåll som är skapat av dig eller som delas med dig från andra personer–såsom e-post, aviseringar, kalenderhändelser, påminnelser, bilder, videor eller dokument som är lagrade i iCloud.

Vanliga frågor

Hur hämtar och visar jag mina data?

Använd en Mac eller pc till att hämta och visa dina datafiler. Du bör kunna visa dessa filer med standardprogrammen på din Mac eller pc, som Textredigerare på Mac och Anteckningar i Windows.

Vissa kalkylbladsprogram kan automatiskt avrunda stora tal uppåt eller nedåt. Detta kan inträffa med kontonummer, som då visas felaktigt. Om du väljer att visa informationen i ett kalkylblad rekommenderar vi att du om möjligt använder Numbers.

Kan jag överföra mina data till en annan operatör eller tjänst?

Ja. Vi tillhandahåller dina data i standardformat som är utformade för att vara lätta att importera till andra tjänster. När du har fått dina data kan du överföra eller skicka dem till vilken tjänst eller i vilka format du vill.

När du påbörjar en överföring av dina data från Apple till en annan leverantör eller till Apple från en annan leverantör kan du kontrollera statusen för din begäran om överföring på privacy.apple.com/account.

Varför är mina betalningsuppgifter, enhetsidentifierare och e-postadresser maskerade?

Vi maskerar viss information i dina data, till exempel kreditkorts- och bankuppgifter, enhetsidentifierare och e-postadresser, för din säkerhet och för att skydda dig mot stölder och bedrägerier. Om du behöver dessa uppgifter loggar du in på ditt konto eller kontaktar din bank eller leverantör av finanstjänster.

Varför visas min information om datum och tid i ett okänt format?

Apple-kunder bor på olika platser och i olika tidszoner och samma användare använder ofta Apple-tjänster på olika platser vid olika tidpunkter. I syfte att få ett enhetligt format använder vi branschstandarden UTC (Coordinated Universal Time) för datum och tid.

Varför fick jag inga kopior av musik, videor, appar och böcker som jag har köpt?

Data som Apple tillhandahåller innehåller en lista över alla objekt som du har köpt eller hämtat från App Store, iTunes Store och Apple Books. Innehållet som du har köpt räknas inte som personuppgifter och tillhandahålls inte som en del av den här datauppsättningen. Om det behövs kan du på nytt hämta appar och spel från App Store, innehåll från iTunes Store och böcker och ljudböcker från Apple Books.

Varför visas ordet ”biometrisk” i en del inköpshistorik för App Store, iTunes Store och Apple Books?

Termen ”biometrisk” anger att du bekräftat ditt köp med Touch ID, Face ID eller Optic ID. Apple samlar aldrig in eller lagrar biometrisk information på sina servrar.

Varför visas vissa köp oväntat som ”inlösen av presentkort”?

Om presentkortsaldot inte räckte för ett köp och din betalningsmetod användes för att genomföra ett köp kan detta köp visas som inlösen av presentkort.

Varför anges information om min iCloud-lagringsplan i kategorin iTunes?

Betalningar, kvitton och andra transaktionsuppgifter för dina Apple-prenumerationer hanteras av vår iTunes-tjänst. Av den anledningen lagras uppgifter om din iCloud-lagringsplan i iTunes.

Varför lagrar Apple mina hälsodata?

Hälsodata lagras i iCloud för att de ska kunna uppdateras automatiskt på alla dina enheter och för att du ska kunna återskapa informationen om du förlorar enheten. Apple öppnar eller använder inte den här informationen för något annat syfte. Du kan stänga av den här funktionen genom att stänga av Hälsa i iCloud-inställningarna.

Hur kommer jag åt mina hälsodata?

Det finns två sätt för dig att komma åt dina hälsodata. Du kan hämta dem som en del av din databegäran eller så kan du komma åt dina data direkt från appen Hälsa på din iPhone. Du kommer åt dina hälsodata direkt från appen genom att trycka på användarprofilen i det övre högra hörnet av hemskärmen i appen Hälsa och välja Exportera hälsodata.

Varför lagrar Apple min samtalshistorik?

När du är inloggad på iCloud med ditt Apple-ID på flera enheter lagras och synkroniseras din samtalshistorik så att du kan ringa upp igen från alla dina enheter. Apple öppnar eller använder inte den här informationen för något annat syfte. Du kan stänga av den här funktionen genom att stänga av iCloud Drive i iCloud-inställningarna.

Varför visas inte innehåll i Meddelanden som en del av min databegäran?

Dina meddelanden krypteras på din enhet och endast de som har lösenkoden till din enhet kan komma åt dem.

Kan jag korrigera data som är kopplade till mitt Apple-ID?

Ja, om du anser att personuppgifter som lagras av Apple är felaktiga kan du begära att vi uppdaterar dem. Logga in på din Apple-ID-kontosida. Välj Personlig information och välj sedan relevanta alternativ till höger och korrigera informationen.

Kan jag lägga till fler datakategorier i en befintlig begäran?

Ja, du kan begära ytterligare datakategorier. Om du vill skicka en ny begäran om en datatyp som du redan har begärt väntar du tills din nuvarande begäran har slutförts och tagits bort från sidan Data och integritet.

Jag har flera Apple-ID-konton. Får jag en kopia av data som Apple lagrar för samtliga?

Nej. Varje Apple-ID är ett unikt konto. Om du vill ha en kopia av data från fler än ett Apple-ID loggar du in på varje konto för sig och skickar en begäran för varje konto.

Jag har ett Apple-ID som hanteras av min utbildningsinstitution. Kan jag begära en kopia av mina data?

Ja. Din skoladministratör måste först tillåta dig att logga in på privacy.apple.com. Du kan sedan begära en kopia av dina data för funktioner som är tillgängliga med det hanterade Apple-ID:t.

Finns det några andra data jag kan begära eller få en kopia av?

Viss information som Apple lagrar omfattas för närvarande inte av en vanlig databegäran. Du kan komma åt eller begära dessa uppgifter separat.

• Ärendeanteckningar för AppleCare (inklusive data som du kan ha skickat när du har fått support för apparna Hälsa och EKG): Du kan begära att få ut ärendeanteckningarna och annan supportinformation från dina samtal till AppleCare genom att kontakta privacy_response@apple.com.

• FaceTime:Kontakta oss för att begära loggar om FaceTime-samtal som du har ringt.

• Kort i Apple Pay: Gå till Plånbok och Apple Pay under Inställningar på din iOS-enhet för att gå igenom kort som du använder med Apple Pay, eller besök appleid.apple.com > Enheter, och välj sedan de enheter som har Apple Pay-symbolen.

Kan jag kontakta Apple om hur mina data hanteras?

Ja. Om du har frågor eller feedback om vår integritetspolicy eller andra ämnen kan du kontakta oss.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.