Om du tappat bort fjärrkontrollen för Apple TV

Om du tappat bort fjärrkontrollen för Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) kan du styra din Apple TV med din iOS-enhet.

Styr Apple TV med en iOS-enhet

Kontrollera att din Apple TV är ansluten till din tv och wifi-nätverket.

• Om din Apple TV är avstängd kan du slå på den utan en fjärrkontroll. Koppla från Apple TV från ström och koppla sedan in den igen.
  • Om du har en ny Apple TV som inte har ställts in, ansluter du din Apple TV till din wifi-router med en ethernetkabel.

Följ sedan stegen nedan för att ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter eller Apple TV Remote-appen.

Använda Apple TV Remote i Kontrollcenter

1. Se till att din iOS-enhet använder samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  2. Lägg till Apple TV Remote i Kontrollcenter och öppna sedan Kontrollcenter.
  3. Tryck på  och välj sedan din Apple TV.
  4. Om du blir ombedd anger du den fyrsiffriga koden på din iOS-enhet som visas på din Apple TV.

Använda Apple TV Remote-appen

1. Se till att din iOS-enhet använder samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  2. Hämta Apple TV Remote-appen från App Store.
  3. Öppna Apple TV Remote-appen, tryck på Lägg till Apple TV och tryck sedan på din Apple TV.
  4. Om du blir ombedd anger du den fyrsiffriga koden på din iOS-enhet som visas på din Apple TV.

Köpa en ny fjärrkontroll

Du kan också köpa en ny Siri Remote eller Apple TV Remote för din Apple TV från Apple Online Store, Apple Store eller en annan återförsäljare.