Om du tappat bort fjärrkontrollen till Apple TV

Du behöver en fjärrkontroll för att styra din Apple TV. Om du tappat bort fjärrkontrollen som följde med din Apple TV kan du styra din Apple TV med din iOS-enhet eller köpa en ny fjärrkontroll.

Styr Apple TV med en iOS-enhet

Kontrollera följande innan du börjar:

• Kontrollera att din Apple TV är ansluten till din tv, är påslagen och ansluten till ditt wifi-nätverket.
  • Om din Apple TV är avstängd kan du slå på den utan en fjärrkontroll. Koppla från Apple TV från ström och koppla sedan in den igen.
  • Om du har en ny Apple TV som inte har ställts in, ansluter du din Apple TV till din wifi-router med en ethernetkabel.

Följ sedan stegen nedan för att ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter eller Apple TV Remote-appen.

Använda Apple TV Remote i Kontrollcenter

Om du har ställt in iOS-enheten för att styra Apple TV, läggs Apple TV Remote till automatiskt i Kontrollcenter när du uppdaterar till iOS 12 eller senare.

Följ dessa steg om du inte har ställt in iOS-enheten för att styra Apple TV eller har en tidigare version av iOS:

1. Se till att din iOS-enhet använder samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  2. Lägg till Apple TV Remote i Kontrollcenter och öppna sedan Kontrollcenter.
  3. Tryck på  och välj sedan din Apple TV.
  4. Om du blir ombedd anger du den fyrsiffriga koden på din iOS-enhet som visas på din Apple TV.

Apple TV Remote i Kontrollcenter fungerar bara med Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen). Om du har en Apple TV (3:e generationen) kan du använda Apple TV Remote-appen för att styra din Apple TV.

Använda Apple TV Remote-appen

1. Ladda ned Apple TV Remote-appen från App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Se till att din iOS-enhet använder samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  3. Öppna Apple TV Remote-appen, tryck på Lägg till Apple TV och tryck sedan på din Apple TV.
  4. Om du blir ombedd anger du den fyrsiffriga koden på din iOS-enhet som visas på din Apple TV.

Köpa en ny fjärrkontroll

Du kan också köpa en ny Siri Remote eller Apple TV Remote till din Apple TV från Apple Online Store, Apple Store eller en annan återförsäljare.