Om du inte kan ställa in en HomePod eller en HomePod mini

Läs om vad du ska göra om varningen Inställningen misslyckades eller en varning om inkompatibelt wifi visas, eller om du har ett annat problem när du ställer in din HomePod.

Gå igenom installationskraven

• Du behöver en iPhone eller en iPad för att ställa in en HomePod. Du kan inte ställa in en HomePod med en Mac.
  • Uppdatera din iPhone eller iPad. Du behöver en iPhone med iOS 16.3 eller senare, eller en iPad med iPadOS 16.3 eller senare för att ställa in en HomePod (2:a generationen).
  • HomePod använder det wifi-nätverk* som din iPhone eller iPad är ansluten till. Gå till Inställningar > Wi-Fi och kontrollera att din iPhone eller iPad är ansluten till wifi. Enheter för internetdelning rekommenderas inte.

*HomePod kan ansluta till många wifi-nätverk med 802.1X och låsta nätverk som kräver ytterligare inloggningssteg, till exempel nätverk som tillhandahålls av hotell eller studentboende.

Få mer hjälp

Om du inte ser installationsskärmen för HomePod

Lås och lås sedan upp din iPhone eller iPad, gå till hemskärmen och håll sedan din iPhone eller iPad bredvid din HomePod.

Om du fortfarande inte ser installationsskärmen:

1. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på knappen Lägg till .
  3. Tryck på Lägg till tillbehör > Fler alternativ > HomePod.

Om din HomePod inte visas som ett alternativ nollställer du din HomePod. Försök sedan att ställa in din HomePod igen.

Om du får en varning om inkompatibelt wifi under installationen

HomePod och HomePod mini använder det wifi-nätverk som din iPhone eller iPad är ansluten till.

Om du får en wifi-varning under installationen kan du använda din iPhone eller iPad till att glömma ditt wifi-nätverkåteransluta till nätverket och försöka ställa in HomePod eller HomePod mini igen.

Om du får en wifi-varning om 6 GHz under installationen ska du se till att alla routrar i nätverket använder samma namn för varje band (2.4 GHz, 5 GHz eller 6 GHz) som de har stöd för.

Läs mer om rekommenderade inställningar för wifi-routrar och åtkomstpunkter

Om du vill ansluta din HomePod till ett annat wifi-nätverk

Om du vill ansluta din HomePod till ett annat nätverk öppnar du appen Hem och letar efter en varning om nätverksfel.

• Om en varning om nätverk matchar inte visas ansluter du din HomePod till samma wifi-nätverk som din iPhone eller din iPad. Tryck på Visa detaljer under varningsmeddelandet, rulla nedåt och tryck sedan på Flytta HomePod till [wifi-nätverk].
  • Om inte en varning om att nätverk matchar inte visas nollställer du din HomePod. Se sedan till att din iPhone eller iPad är ansluten till det wifi-nätverk som du vill att din HomePod ska ansluta till och ställ in din HomePod igen.

Om du får ett Läser in tillbehör och scenarier-meddelande i appen Hem

Vänta tills appen Hem har läst in allt. Om appen Hem blir kvar i inläsningsläget i mer än 30 minuter bör du se ett alternativ för att nollställa hemmet. Nollställ ditt hem och försök sedan ställa in din HomePod igen.

När du har nollställt hemmet måste du lägga till hemtillbehör och göra heminställningar igen.

Om en orangefärgad blinkande lampa visas på ovansidan av HomePod mini-enheten

Om en orangefärgad lampa blinkar upprepade gånger på ovansidan av HomePod mini-enheten är HomePod mini-enheten ansluten till en dator eller till en strömadapter som inte är klassad 20 W (9 V ⎓ 2,22 A).

Anslut din HomePod mini till ström med en 20 W-adapter (9 V ⎓ 2,22 A) och försök sedan ställa in den igen.

Identifiera statuslampor på HomePod och HomePod mini

Om du har ett annat problem med HomePod-installationen

Kontrollera om du kan ställa in din HomePod efter varje steg:

1. Glöm wifi-nätverket på din iPhone eller iPad och anslut sedan till nätverket igen.
  2. Se till att din iPhone eller iPad har apparna Hem och Apple Music. Om du raderade dessa appar går du till App Store, söker efter apparna och trycker på knappen Hämta igen .
  3. Slå på Bluetooth i appen Inställningar.
  4. I appen Inställningar trycker du på [ditt namn] > Lösenord och säkerhet och aktiverar Tvåfaktorsautentisering.
  5. I appen Inställningar trycker du på [ditt namn] > iCloud och aktiverar Lösenord och nyckelring.
  6. Om du tidigare har lagt till tillbehör i appen Hem loggar du in på iCloud på din iPhone eller iPad med det Apple-ID som matchar ditt ID som ägare till hemmet. Om du vill kontrollera ditt ID som ägare till hemmet öppnar du appen Hem, trycker på knappen Mer , trycker på Heminställningar och trycker sedan på ditt namn.
  7. Om du tidigare har lagt till tillbehör i appen Hem ansluter du din iPhone eller iPad till samma wifi-nätverk som dina tillbehör. Om du vill kontrollera vilket wifi-nätverk din Apple TV eller HomePod är ansluten till öppnar du appen Hem, trycker på Apple TV eller HomePod, trycker på knappen Inställningar  och rullar ned till wifi-nätverk.