Om du inte hittar eller inte kan installera Apple Music-appen på Android

Det finns ett känt problem som hindrar Apple Music och andra appar från att visas i Google Play Store för vissa enheter med vissa inställningar för skärmupplösning. Om du hittar Apple Music i Google Play Store på en berörd enhet kan det visas ett meddelande som anger att Apple Music inte är kompatibel med din enhet.

Om du inte hittar Apple Music eller om Google Play anger att appen inte är kompatibel med din enhet, provar du med att ändra upplösningen på din Android-enhet med stegen nedan. Du kan även hämta appen direkt från Apples webbplats.

Ändra upplösningsinställningar

1. På din Android-enhet går du till Inställningar > Skärm > Skärmupplösning.
    Det kan gå till på ett annat sätt att komma till Skärmupplösning på din enhet.
  2. Ställ in skärmupplösningen på enhetens standardinställning. Om du inte vet vad som är standard provar du FHD+. Om FHD+ inte fungerar provar du WQHD+.
  3. Rensa din cache och data från Google Play Store. Läs om hur du rensar en apps cache och data.
  4. Öppna Google Play Store-appen på din enhet och sök efter Apple Music.

Om du fortfarande inte hittar eller kan installera Apple Music-appen, återställer du dina inställningar så att skärminställningarna återställs.

När du rensar cache och data för Google Play Store kan en del appinställningar ändras. Se till att bekräfta dina inställningar efteråt.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.