Så här fungerar Hej Siri med flera enheter

Läs om hur en enhet reagerar på Hej Siri om det finns flera enheter som har stöd för funktionen i närheten.

Vilken enhet svarar på Hej Siri?

När du säger ”Hej Siri” i närheten av flera enheter som har stöd för Hej Siri kommunicerar enheterna snabbt med varandra genom Bluetooth för att avgöra vilken av dem som ska hantera begäran. Enheten som svarar är den som hörde dig bäst eller lyftes eller användes senast.

HomePod svarar på de flesta Siri-förfrågningar, även om det finns andra enheter som har stöd för Hej Siri i närheten. Använd Siri på en viss enhet genom att lyfta upp den för att väcka enheten eller tryck på knappen för att använda Siri och säg sedan din fråga.

Så här gör du om fel enhet svarar på Hej Siri

• Kontrollera att alla enheter har Bluetooth på. Om Bluetooth är avstängt eller om en enhet inte är inom Bluetooth-räckvidd från de andra enheterna kan flera enheter svara på din begäran.
  • Kontrollera att varje enhet har den senaste versionen av Apple-mjukvaran. Om några av enheterna använder äldre mjukvara kan flera enheter svara på Hej Siri.
  • Kontrollera att Hej Siri är aktiverat i Siri-inställningarna på varje enhet som du vill använda med Hej Siri.
  • Om du har en iPhone eller iPad kan du lägga den med framsidan nedåt så att den inte svarar på Hej Siri.
  • Om du har en HomePod kan du säga ”Hej Siri, stäng av Hej Siri” eller använda appen Hem för att stänga av Lyssna efter Hej Siri. Du kan slå på det igen genom att trycka och hålla ned överkanten på HomePod och sedan säga ”Slå på Hej Siri”.
  • Om du har en Mac som har stöd för Hej Siri kan du stänga locket så att den inte svarar på Hej Siri. Och om ”Tillåt Siri när skärmen är låst” är avstängt i Siri-inställningarna kommer den inte heller att svara när skärmen är låst.

Läs mer

Läs mer om att använda Siri på dessa enheter:

Funktioner i Siri kan variera beroende på land och region.