32-bitars programkompatibilitet med macOS High Sierra 10.13.4 och senare

Om övergången till 64-bitarsteknik och hur det påverkar 32-bitarsprogram.

Det är den ledande tekniken som utmärker Mac-datorn. Alla moderna Mac-datorer har kraftfulla 64-bitarsprocessorer, och macOS kör avancerade 64-bitarsprogram som kan få åtkomst till mycket mer minne och ger snabbare systemprestanda. Tekniken som definierar dagens Mac-upplevelse, som grafikacceleration med Metal, fungerar endast med 64-bitarsprogram. I framtiden måste all Mac-mjukvara vara 64-bitars för att se till att programmen som du köper är lika avancerade som datorn.

Apple påbörjade övergången till 64-bitarsmaskinvara och -programvara till Mac-datorer för mer än tio år sedan och samarbetar med utvecklare för att deras program ska gå över till 64-bitars. Vid Worldwide Developers Conference 2018 informerade Apple utvecklare om att macOS Mojave blir den sista versionen av macOS som kan köra 32-bitarsprogram.

Medan utvecklare optimerar sina program för 64-bitarskompatibilitet kommer Apple att meddela sina kunder när de använder ett program som baseras på 32-bitarsteknik. Det sker med en varning som visas en gång när du startar ett 32-bitarsprogram. I macOS Mojave visas meddelandet var 30:e dag när programmet startas.

Nedan finns information om varningen och vad övergången till 64-bitar betyder för dig.

Varför visas den här varningen?

Från och med macOS High Sierra 10.13.4 visas en varning en gång när program som inte har uppdaterats för processer på 64-bitar öppnas. Det ger användaren en förvarning om att hen kör 32-bitarsprogramvara, som i framtiden inte kommer att vara kompatibel med macOS.

Kan jag fortsätta använda mina 32-bitarsprogram?

Ja, idag kan du fortsätta använda 32-bitarsprogram med din Mac. Användning av 32-bitarsprogramvara påverkar inte data eller datorn negativt.

När är övergången till 64-bitar slutförd?

Övergången till 64-bitar för macOS och macOS-program pågår fortfarande och de slutgiltiga datumen har inte bestämts än. Men det här är ett bra tillfälle att fråga programvaruutvecklaren om det finns 64-bitarsversioner av dina favoritprogram.

Hur kontaktar jag programutvecklaren?

Det lättaste sättet att kontakta utvecklare är att hitta dem på webben. Du kan hitta utvecklarens namn genom att öppna programmet, klicka på programmets namn i menyfältet och sedan välja Om …

Hur kontrollerar jag om ett program är 32-bitars eller 64-bitars?

Från Apple-menyn väljer du Om den här Mac-datorn och klickar sedan på knappen Systemrapport. I systemrapporten bläddrar du ned till Programvara i sidofältet och väljer Program. När du väljer enskilda program visas ett fält som heter 64-bitar (Intel). Ja betyder 64-bitar och Nej betyder 32-bitar. Om du använder macOS Mojave väljer du Äldre programvara i sidofältet för att visa alla program som inte har uppdaterats för 64-bitarsprocesser.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.