32-bitars programkompatibilitet med macOS High Sierra 10.13.4

Om övergången till 64-bitarsteknik och hur det påverkar 32-bitarsprogram.

Programmet är inte optimerat för din Mac. Det här programmet behöver uppdateras av utvecklaren för att förbättra kompatibiliteten.

Det är den ledande tekniken som utmärker Mac-datorn. Alla moderna Mac-datorer har kraftfulla 64-bitars processorer, och macOS kör avancerade 64-bitars program som kan få åtkomst till mycket mer minne och ger snabbare systemprestanda. Tekniken som definierar dagens Mac-upplevelse, som grafikacceleration med Metal, fungerar endast med 64-bitars program. I framtiden måste all Mac-mjukvara vara 64 bitar för att se till att programmen som du köper är lika avancerade som datorn.

Apple påbörjade övergången till 64-bitars hårdvara och mjukvara till Mac-datorer för mer än tio år sedan och samarbetar med utvecklare för att deras program ska gå över till 64 bitar. Vid Worldwide Developers Conference 2017 informerade Apple utvecklare om att macOS High Sierra blir den sista versionen av macOS som kan köra 32-bitars program utan problem.

Medan utvecklare optimerar sina program för 64 bitar kommer Apple att meddela sina kunder när de använder ett program som baseras på 32-bitars teknik. Det sker med en varning som visas en gång när du startar ett 32-bitars program.

Nedan finns information om varningen och vad övergången till 64 bitar betyder för dig.

Varför visas den här varningen?

Från och med macOS High Sierra 10.13.4 visas en varning en gång när program som inte har uppdaterats för processer på 64 bitar öppnas. Det ger användaren en förvarning om att de kör 32-bitars programvara, som i framtiden inte kommer att vara kompatibel med macOS.

Kan jag fortsätta att använda mina program på 32 bitar?

Ja, idag kan du fortsätta att använda program på 32 bitar med din Mac. Användning av 32-bitars programvara påverkar inte data eller datorn negativt.

När är övergången till 64 bitar slutförd?

Övergången till 64 bitar för macOS och macOS-program pågår fortfarande och de slutgiltiga datumen har inte bestämts än. Men det här är ett bra tillfälle att fråga mjukvaruutvecklaren om det finns 64-bitarsversioner av dina favoritprogram.

Hur kontaktar jag programutvecklaren?

Det lättaste sättet att kontakta en utvecklare är att hitta dem på webben. Du kan hitta utvecklarens namn genom att öppna programmet, klicka på programmets namn i menyfältet och sedan välja Om.

Hur kontrollerar jag om ett program är 32-bitars eller 64-bitars?

Från Apple-menyn väljer du Om den här datorn och klickar sedan på knappen Systemrapport. Från systemrapporten bläddrar du ned till Programvara och väljer sedan Program. När du väljer enskilda program visas ett fält som heter 64-bitar (Intel). Ja betyder 64-bitar och Nej betyder 32-bitar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.