Om Apple Thunderbolt 3-kabeln (USB-C)

För anslutning av en enhet med en Thunderbolt 3-port (USB-C) till en enhet som har en Thunderbolt 3- (USB-C) eller USB-C-port.

Apple Thunderbolt 3-kabeln (USB-C) (0,8 m) ansluter en Mac eller annan enhet med en Thunderbolt 3-port (USB-C) till en enhet som har en Thunderbolt 3- (USB-C) eller USB-C-port.

Dessa Mac-modeller har Thunderbolt 3-portar (USB-C):

Video

Använd den här kabeln för att ansluta Mac-datorn till en bildskärm som använder Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C för video, som LG UltraFine 5K-skärmen eller LG UltraFine 4K-skärmen. Den har stöd för videoutgången DisplayPort High Bit Rate 3 (HBR3).

Dataöverföring

Använd den här kabeln för att ansluta din Mac till en enhet som använder Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C för dataöverföring, som en extern hårddisk eller docka. Den har stöd för dataöverföringshastigheter upp till 40 Gbit/s med Thunderbolt 3 och dataöverföringshastigheter upp till 10 Gbit/s med USB 3.1 Gen 2. Se efter i specifikationerna för din enhet vilken dataöverföringsstandard den har stöd för.

Laddar

Den här kabeln kan även anslutas till Thunderbolt 3- (USB-C) eller USB-C-enheter för att ladda din bärbara Mac-dator eller annan enhet. Den levererar max 100 W ström till en ansluten enhet.

Jämfört med Apple USB-C-laddningskabel
Apple USB-C-laddningskabeln är längre (2 m) och har även den stöd för laddning, men dataöverföringshastigheten är begränsad till 480 Mbit/s (USB 2.0) och det finns inte stöd för video. Apple Thunderbolt 3-kabeln (USB-C) har Thunderbolt-logotypen på kontakternas strumpor. Båda kablarna kan användas tillsammans med Apple USB-C-strömadaptern.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.