Om din iPhone inte startar eller har låst sig

Läs om vad du kan göra om skärmen på din iPhone har låst sig eller inte svarar när du trycker på den, eller fastnar när du startar den.

Om skärmen är svart eller låst

Följ stegen för din enhet.

På din iPhone 8 eller senare inklusive iPhone SE (2:a och 3:e generationen)

1. Tryck och släpp snabbt volymökningsknappen.

2. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen.

3. Håll sidoknappen nedtryckt tills Apples logotyp visas (detta tar cirka 10 sekunder).

En iPhone som visar mönster av knapptryckningar
  4. Om din iPhone inte startar laddar du den i en timme och försöker sedan igen. Om din iPhone visar låg batterinivålåg batterinivå ska du kontrollera hårdvaran och ladda din iPhone igen.

5. Om din iPhone fortfarande inte startar kontaktar du Apple-supporten.

På din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus

1. Håll både sidoknappen och volymsänkningsknappen nedtrycka tills Apples logotyp visas (detta tar cirka 10 sekunder).

En iPhone som visar knappar att trycka på
  2. Om din iPhone inte startar laddar du den i en timme och försöker sedan igen. Om din iPhone visar låg batterinivålåg batterinivå ska du kontrollera hårdvaran och ladda din iPhone igen.

3. Om din iPhone fortfarande inte startar kontaktar du Apple-supporten.

På din iPhone 6s eller tidigare, inklusive iPhone SE (1:a generationen)

1. Håll både hemknappen och sidoknappen eller den övre knappen nedtryckta tills Apples logotyp visas (detta tar cirka 10 sekunder).

2. Om din iPhone inte startar laddar du den i en timme och försöker sedan igen. Om din iPhone visar låg batterinivålåg batterinivå ska du kontrollera hårdvaran och ladda din iPhone igen.

3. Om din iPhone fortfarande inte startar kontaktar du Apple-supporten.

Om det går att slå på din iPhone men den fastnar vid start

Om du ser Apple-logotypen eller en röd eller blå skärm under starten provar du dessa steg:

1. Anslut din iPhone till en dator.

2. Välj din iPhone på din dator.

3. Följ dessa steg medan din iPhone är ansluten:

• På din iPhone 8 eller senare inklusive iPhone SE (2:a och 3:e generationen): Tryck på och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan på och håll ned sidoknappen.

En iPhone som visar mönster för att trycka på knappar
    • På din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt.

En iPhone som visar knappar att trycka på
    • På din iPhone 6s eller tidigare inklusive iPhone SE (1:a generationen): Tryck och håll ned både hem- och sidoknappen eller den övre knappen samtidigt.

4. Håll ned knapparna tills skärmen för återhämtningsläget visas.

En iPhone med skärmen återskapningsläge
  5. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera.

Skärm med alternativ för att uppdatera, återskapa eller avbryta.
  6. Din dator hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Upprepa stegen 2 till 4.

Om du behöver mer hjälp

Kontakta Apple-supporten för att beställa service.