Om Säker start

Använd Säker start för att vara säker på att bara ett äkta och betrott operativsystem laddas in när iMac Pro startar.

Säker start finns endast på iMac Pro och har tre inställningar som ser till att din Mac alltid startar med ett äkta och betrott Mac-operativsystem eller Windows-operativsystem: Full säkerhet, Medelsäkerhet, and Ingen säkerhet.

Inställningarna för Säker start finns i Startsäkerhetsverktyg:

1. Starta från macOS Återställning genom att starta din iMac Pro, sedan trycka och hålla Kommando (⌘)-R direkt när du ser Apple-logotypen.
  2. När du ser fönstret macOS-verktygsprogram väljer du Verktyg > Startsäkerhetsverktyg från menyraden.
  3. När du blir ombedd att autentisera, klicka på Ange macOS-lösenord, välj ett administratörskonto och skriv in dess lösenord.

Full säkerhet

Full säkerhet är den förvalda inställningen i Säker start och ger den högsta säkerhetsnivån. Den här säkerhetsnivån fanns tidigare endast på iOS-enheter.

När datorn startar, kontrollerar den integriteten i operativsystemet (OS) på startskivan för att vara säker på att det är äkta. Om operativsystemet inte är känt eller kan verifieras som legitimt, kommer din Mac att ansluta till Apple för att hämta den uppdaterade integritetsinformationen som behövs för att verifiera det. Den här informationen är unik för din Mac och den ser till att din Mac startar med ett operativsystem som är betrott av Apple.

Om FileVault är aktiverat när din Mac försöker hämta den uppdaterade integritetsinformationen, blir du ombedd att skriva in lösenordet för att låsa upp skivan. Skriv in administratörens lösenord och klicka på Lås upp för att slutföra hämtningen.

Om operativsystemet inte klarar verifieringen:

• macOS: En varning talar om att det behövs en mjukvaruuppdatering för att kunna använda denna startskiva. Klicka på Uppdatera för att öppna macOS-installeraren och som du kan använda till att installera om macOS på startskivan. Eller klicka på Startskiva och välj en annan startskiva som din Mac också kommer försöka verifiera.
  • Windows: En varning talar om att du behöver installera Windows med Boot Camp-assistenten.

Om din Mac inte kan ansluta till internet, visas en varning om att en internetanslutning krävs.

• Kontrollera din internetanslutning, till exempel genom att välja ett aktivt nätverk under Wi-Fi-status  i menyraden. Klicka sedan på Försök igen.
  • Eller så kan du klicka på Startskiva och välja en annan startskiva.
  • Eller så kan du använda Startsäkerhetsverktyg för att minska säkerhetsnivån till Medelsäkerhet.

Medelsäkerhet

När din Mac startar upp med Medelsäkerhet aktiverad, verifierar den operativsystemet på startskivan endast genom att säkerställa att det har signerats som det ska av Apple (macOS) eller Microsoft (Windows). Den här inställningen hindrar dig inte från att använda ett operativsystem som inte längre är betrott av Apple eftersom det inte kräver en internetanslutning eller uppdaterad integritetsinformation från Apple.

Om operativsystemet inte klarar verifieringen:

• macOS: En varning talar om att det behövs en mjukvaruuppdatering för att kunna använda denna startskiva. Klicka på Uppdatera för att öppna macOS-installeraren och som du kan använda till att installera om macOS på startskivan. Det här kräver en internetanslutning. Eller klicka på Startskiva och välj en annan startskiva som din Mac också kommer försöka verifiera.
  • Windows: En varning talar om att du behöver installera Windows med Boot Camp-assistenten.

Ingen säkerhet

Inställningen Ingen säkerhet använder inte något av de ovanstående säkerhetskraven för din startskiva.

Publiceringsdatum:Wed May 09 21:33:05 GMT 2018