Om bildfrekvens och matchning av dynamiskt omfång på Apple TV 4K

Läs om hur du slår på bildfrekvens och matchning av dynamiskt omfång på din Apple TV 4K.

Apple TV 4K är utformad för att ge bästa möjliga bildupplevelse utifrån kapaciteten hos din TV-apparat med 4K. Som standard matchar Apple TV 4K det dynamiska omfånget till den högsta frekvensen som din TV-apparat har stöd för. Om din TV-apparat till exempel har stöd för Dolby Vision i 30 Hz men även har stöd för HDR10 i 60 Hz, kommer Apple TV 4K att använda HDR10 istället för Dolby Vision.

I tvOS 11.2 och senare kan du konfigurera din Apple TV 4K att automatiskt byta bildskärmsformatet till att matcha det ursprungliga dynamiska omfånget och bildfrekvensen för innehållet som du visar istället för att använda TV-apparatens högsta kapacitet. Som exempel använder din Apple TV 4K HDR10 i 60 Hz när du spelar upp HDR-innehåll, men byter till Dolby Vision i 30 Hz när du tittar på innehåll som har stöd för Dolby Vision.

Aktivera den här funktionen genom att gå till Inställningar > Video och ljud > Matcha innehåll och välj sedan bland följande alternativ:

• Matcha dynamiskt omfång: Aktivera om du vill att din Apple TV 4K ska matcha utmatningen till det ursprungliga dynamiska omfånget för innehållet som du spelar upp.
  • Matcha bildfrekvens: Aktivera om du vill att Apple TV 4K ska matcha frekvensen till innehållets ursprungliga bildfrekvens. Detta gäller för innehåll som är mastrat i olika bildfrekvenser, till exempel filmer i 24 fps eller annat internationellt material.*

Om du slår på den ena av dessa inställningar eller båda, kommer Apple TV 4K automatiskt att försöka avgöra vilka dynamiska omfång och bildfrekvenser som din TV-apparat har stöd för.

Om Apple TV 4K inte kan avgöra vilka bildskärmsformat som är tillgängliga behöver du bekräfta vilka format som TV-apparaten kan visa. Bekräfta ett format genom att gå till Inställningar > Video och ljud > Matcha innehåll. Välj sedan ett format under Overifierade format för att köra ett kort bildskärmstest och bekräfta att det visas korrekt på din TV.

*Apple TV 4K matchar bildfrekvensen för innehåll kodat med 60, 50, 30, 25 och 24 fps. Bildfrekvenserna matchar frekvensen för din region, till exempel 29,97 fps för NTSC. Innehåll i 25 fps och 30 fps använder dubblering av bildfrekvenser för visning i 50 Hz och 60 Hz när det är tillgängligt, vilket gör att det ursprungliga utseendet matchas samtidigt som det ger ett smidigt gränssnitt.

Läs mer

När du använder matchning av innehåll byter TV-apparaten dynamiskt omfång och bildfrekvens baserat på innehållet som du tittar på. När TV-apparaten byter mellan formaten kan skärmen bli tom eller blinka.