Om Uppmärksamhetsfunktioner på iPhone X eller senare

Läs om att slå på eller stänga av Uppmärksamhetsfunktioner på iPhone X eller senare.

Uppmärksamhetsfunktioner

Slå på eller stänga av Uppmärksamhetsfunktioner

Även om du inte registrerar dig för Face ID aktiveras TrueDepth-kameran på iPhone X eller senare på ett intelligent sätt för uppmärksamhetsfunktionerna. Till exempel:

• Skärmen blir inte mörk när du tittar på enheten förrän du slutar titta.
  • Om du tittar på enheten sänker den volymen för aviseringar.

Om du inte vill ha dessa funktioner går du till Inställningar > Face ID och lösenkod och stänger av Uppmärksamhetsfunktioner.