Om uppmärksamhetsfunktioner på iPhone X eller iPad Pro

Läs om hur du slår på eller stänger av uppmärksamhetsfunktioner på en iPhone X eller senare modell, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

Slå på eller stänga av uppmärksamhetsfunktioner

Även om du inte registrerar dig för Face ID aktiveras TrueDepth-kameran på iPhone X eller senare, eller iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum på ett intelligent sätt för uppmärksamhetsfunktionerna. Till exempel,

• När du tittar på enheten blir skärmen inte mörk förrän du slutar titta på den.
  • Om du tittar på enheten sänker den volymen för aviseringar.

Om du inte vill ha dessa funktioner går du till Inställningar > Face ID och lösenkod och stänger av uppmärksamhetsfunktioner.