Öppna iWork-dokument med Face ID

Om du skyddar Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument med lösenord kan du ställa in att dokument öppnas med Face ID när du tittar på din iPhone eller iPad.

När du skapar dokument i iWork kan du kräva lösenord för användare som vill öppna filen. Du kan använda Face ID istället för att skriva in lösenordet på iPhone- och iPad-modeller med stöd för Face ID. Om du har en iPhone eller iPad med stöd för Touch ID kan du öppna iWork-dokument med Touch ID.

Om du vill låsa upp lösenordsskyddade dokument med Face ID ska du ställa in Face ID på din iPhone eller iPad. Första gången du öppnar ett låst Pages-, Numbers- och Keynote-dokument med Face ID uppmanas du att tillåta iWork-appen att använda Face ID. Det sker bara en gång per app. Du kan ändra den här inställningen i > Face ID och lösenkod > Andra appar.

Lägga till en lösenkod till ett dokument

Öppna dokumentet i Pages, Numbers eller Keynote på din iPhone eller iPad. Klicka på knappen Mer och sedan på Ställ in lösenord. Ange lösenordet i fälten Lösenord och Verifiera och lägg sedan till ett lösenordstips så att det blir lättare att komma ihåg textlösenordet. Kontrollera att Öppna med Face ID är på och tryck sedan på Klar.

Öppna lösenordsskyddade dokument med Face ID

När du öppnar ett lösenordsskyddat dokument första gången ska du ange dokumentets textlösenord. Om du har ställt in Face ID på din iPhone eller iPad ser du även alternativet Öppna med Face ID aktiverat.

Nästa gång du öppnar dokumentet behöver du bara titta på din enhet istället för att skriva dokumentets lösenord. Om ditt ansikte inte känns igen efter två försök kan du skriva dokumentets lösenord.