Hitta modellnumret på iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du hittar enhetens modellnummer.

Titta i Inställningar

Gå till Inställningar > Allmänt > Om. Artikelnumret visas till höger om modellnumret. Tryck på artikelnumret för att hitta modellnumret.

Bild som visar skärmen Om.

Titta på enheten

För att hitta modellnumret på en iPhone 8 eller en senare modell som har ett SIM-fack, tar du bort SIM-facket och tittar i kortplatsen. Se till att du befinner dig på en plats med starkt ljus ovanför dig. Modellnumret sitter på ovansidan, det vill säga skärmens sida.

SIM-facket på en iPhone.

iPhone-modeller som endast stöder eSIM har inget SIM-fack. Om du vill hitta modellnumret tittar du i Lightning- eller usb-C-kontakten. Se till att du befinner dig på en plats med starkt ljus ovanför dig. Modellnumret finns på ovansidan av Lightning-kontakten, det vill säga skärmens sida.

Lightning-kontakten på en iPhone 14.

På iPhone 7 eller tidigare, iPad och iPod touch finns modellnumret på baksidan av enheten.

Bild som visar var modellnumret finns på baksidan av en iPhone.