Om Super Retina-skärmen på iPhone X

Läs om hur du får ut det mesta av Super Retina-skärmen på iPhone X.

Super Retina-skärmen på iPhone X är utformad av Apple för att uppfylla våra mycket höga krav. Vi anser att det här är den bästa OLED-skärmen som någonsin funnits i en smartphone med den bästa färgåtergivningen på marknaden. 5,8-tums Super Retina-skärmen har otroliga kontraster med ett kontrastförhållande på 1 000 000:1, hög ljusstyrka och ett stort färgomfång med professionell filmstandard. Tillsammans med systemet för färghantering kalibreras färgerna hela tiden för att ge en optimal tittarupplevelse.

High Dynamic Range

Super Retina har även HDR (High Dynamic Range), som har stöd för ett brett intervall av mörka och ljusa områden i bild och video. Det ger de mörkaste svarta tonerna och de ljusaste vita, samtidigt som dramatiska nyanser däremellan bevaras. Bilder blir mer levande och allt du tittar på i Dolby Vision eller HDR10 ser bättre ut än någonsin tidigare.

OLED-teknik

Super Retina-skärmen använder OLED-teknik (organisk ljusemitterande diod). Super Retina ger ytterligare förbättringar jämfört med traditionella OLED-skärmar för en otrolig tittarupplevelse som lever upp till förväntningarna på en iPhone.

OLED-tekniken har ett otroligt högt kontrastförhållande och hög upplösning. Och utan bakgrundsbelysning avger OLED-skärmen ljus från varje pixel, vilket möjliggör en tunnare skärm. Super Retina-skärmen ger hög ljusstyrka, stöd för stort färgomfång och den mest exakta färgåtergivningen på marknaden, och klarar därmed utmaningarna med traditionella OLED-skärmar.

Om du tittar på en OLED-skärm i en sned vinkel kanske färg och nyans ser annorlunda ut. Det är en egenskap hos OLED-tekniken och är förväntat. Efter lång användning kan OLED-skärmar även få vissa visuella förändringar. Det kan röra sig om kvardröjande bild eller inbränning då skärmen visar svaga rester av en bild när en ny bild visas på skärmen. Även detta är förväntat. Det kan ske i mer extrema fall, som när samma bild med hög kontrast visas under en längre period. Vi har utformat Super Retina-skärmen att vara bäst på marknaden på att minska effekterna från inbränning på OLED-skärmar.

Få ut det mesta av Super Retina-skärmen

iOS 11 gör iPhone X särskilt utformad för att minska effekterna av långsiktig användning och förlänga Super Retina-skärmens livslängd. Här finns ytterligare några saker du kan göra för att få ut det mesta av Super Retina-skärmen:

• Uppdatera iPhone X till den senaste versionen av iOS. När en ny uppdatering är tillgänglig visas en uppmaning om att uppdatera. Du kan även söka efter uppdateringar i Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
  • Använd Anpassa ljusstyrkan automatiskt för att automatiskt justera ljusstyrkan på skärmen efter omgivningens ljus. Inställningen är aktiverad som standard. Kontrollera den här inställningen genom att gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Skärmhjälpmedel.
  • Ställ in iPhone X att stänga av skärmen när du inte använder den. Det rekommenderas att välja en kort tidsperiod. Justera den här inställningen genom att gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka > Automatiskt lås.
  • Undvik att visa statiska bilder med högst ljusstyrka under en längre period. Om du har en app som gör så att skärmen är på även när du inte aktivt använder din iPhone X kan du tillfälligt minska ljusstyrkan med Kontrollcenter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.